Сензациите в пресата: Спортинг (Лисабон) по петите на Тони Силва

Левски изхвърля Гибона, Херо гледа трима във Франция, Марек се разделя с Велков след мача със "сините", Реал закусва с Плевнелиев

Сензациите в пресата: Спортинг (Лисабон) по петите на Тони Силва
Сензациите в пресата в сряда, 1 октомври, 2014 г:

Тема спорт: Спортинг Лисабон следи Тони Силва

Португалският гранд Спортинг Лисабон сле­ди изявите на крило­то на ЦСКА Тони Силва, разб­ра "Тема Спорт". Представи­тели на клуба са наблюдава­ли играта на 21-годишния футболист в няколко срещи на „армейците”.

От Спортинг ще продължат да гледат Силва до края на есенния полусезон. На този етап пор­тугалците нямат намере­ние да предлагат оферта на червеното ръководство, но ако Тони затвърди силното си представяне, не е изклю­чено това да стане факт през зимния трансферен прозорец. Любопитно е да се отбележи, че Силва е юноша на друг португалски гранд - Бенфика, и неведнъж е казвал, че мечтата му е да облече неговия екип.

Крилото не започна доб­ре новия сезон, но в послед­но време влезе във форма и е един от най-опасните играчи на ЦСКА. През лятото за правата на Силва бе отправена оферта от страна на Брюж, а Кубан
Краснодар следеше него­вите изяви. Александър Томов обаче не пожела да пусне Силва в белгийския гранд, а други предложе­ния нямаше.

Серджиу Буш продъл­жава да е в полезрението италиански съгледвачи. Румънецът също като Сил­ва е бил следен в последни­те няколко мача на ЦСКА. Имената на заинтересова­ните отбори обаче не са известни. За евентуален трансфер на Буш на Апенините може да съдейства мениджърът Мариано Бидзари, който помогна и за преминаването му на "Ар­мията".

Именно Тони Силва и Серджиу Буш се оформят като най-конвертируеми­те футболисти в състава на 31-кратните шампиони и логично пораждат инте­рес от страна на западно­европейски клубове.

От "Армията" вече обя­виха, че нямат намерение да се разделят със Силва за сума, по-ниска от 1 милион евро.

Меридиан мач: Левски изхвърля Гибона

Божидар Искренов най-вероятно ще бъ­де освободен от Лев­ски, научи „Мериди­ан Мач". В момента клубната легенда ра­боти в ДЮШ, но ско­ро мястото му може да изстине. Причина­та е системно нарушение на правилата и никакво полезно действие.

От няколко месеца на няколко пъти Искренов е представял болничен, за да не ходи на работа. Па­ралелно обаче той се е появявал в ТВ студия, както и като ана­лизатор на Световно­то първенство в Бра­зилия. Това е вбесило шефовете, които са разговаряли на ня­колко пъти с него. Вече са взети първи­те мерки, а скоро мо­же да се стигне и до раздяла с Радостта на народа.

Именно на Гибона се разчиташе много като лице на школата да води качествени млади играчи на „Герена". Той обаче то­тално е занемарил функциите си. В мо­мента с всичко в школата се занимава шефът на ДЮШ Да­ниел Боримиров, как­то и методистите Да­вид Серано и Нестор Юруков.
 
Гибона работеше с последните няколко директора на школа­та. Той бе още при Ясен Петров, след това при Тони Здрав­ков и Кирил Ивков. Той се води скаут на ДЮШ, но на „Герена" усилено се говори, че Искренов не е гледал нито веднъж набеля­зан от „сините" та­лант. 

Тема спорт: Херо гледа трима във Франция

Бъдещият треньор на Левски Димитър Димитров е наблюдавал мачове във Фран­ция през уикенда, съобщава „Тема Спорт". Херо е следял вече на­белязани играчи, като е искал на живо да се убеди в качест­вата им.

Той е обърнал внима­ние на трима футболисти. Те са били предложени на него и на спортния директор и нас­тоящ наставник Георги Ива­нов от доста време. Триото е било одобрено на „първо че­тене" по видеозаписи. А сега Херо се убеждава на живо в ка­чествата им и дали те биха били полезни на Левски.

Сред наблюдаваните от него играчи има две крила, а също така и полузащитник, който еднакво добре умее да отнема топката и да подхва­ща атаките. Освен това на Димитров е бил предложен и защитник с африкански коре­ни, който тепърва ще бъде гледан. Известно е, че бургаз­лията държи да подсили Левс­ки с централен бранител. На тази позиция в момента сините разполагат с трима игра­чи - Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Пламен Димов. Последният обаче е твърда ре­зерва. Белаид пък не е убеди­телен и през зимата може да бъде трансфериран. Към него интерес проявяват испански клубове.

Следващата страна, в коя­то Димитър Димитров ще гледа играчи, е Португалия. Той ще присъства на двубои от елита и от първа дивизия.

От „Герена" вече обявиха желанието си да финишират със зимната селекция до Нова Година и още на първата тре­нировка за 2015 година Ди­митър Димитров да разпола­га с всичките играчи, които е набелязал. Сините ще привличат само футболисти, които са били гледани на няколко пъ­ти от Херо. Не е изключено да обърне поглед и към Румъ­ния. През лятото той бе на­белязал играчи от тази стра­на за краткото време, в кое­то работеше за пловдивския Ботев.

Тема спорт: Марек освобождава Велков след Левски

Дните на Антон Велков начело на Марек са преброе­ни. Наставникът, който пое дупничани след влизането им в А група, по всяка веро­ятност ще води отбора за последно срещу Левски в съ­бота, след което се очаква да бъде освободен. Ръковод­ството на новака в елита усилено търси вариант за нов старши треньор, който да се опита да подобри ре­зултатите на тима.

Антон Велков ще се води треньор на Марек и срещу сините за­ради лиценза, но почти си­гурно няма да бъде на скамейката, като неговите функции ще изпълняват помощник-треньорите Янек Кючуков, Даниел Белчев и Светльо Георгиев.

Шефове­те на стадион "Бончук" са недоволни от представяне­то на Марек както в игрови план, така и като точково изражение. След 10-ия кръг дупнишкият клуб се намира на десето място със само 8 пункта и трагичната голо­ва разлика 5-22 (най-много допуснати попадения от всички отбори в елита).

От фенклуба на Марек официално поиска­ха оставката на Антон Вел­ков още след загубата с 0:4 от Берое в Стара Загора преди две седмици. Тогава той влезе в пререкание с привържениците, които на свое събрание оттеглиха подкрепата си към него. Ръ­ководителите в Дупница обаче дадоха шанс на спе­циалиста в следващите два мача. В тях Еньо Кръстовчев и компания спечелиха ед­на точка при домакинство­то си на Ботев Пд -1:1, и за­губиха с 0:3 от Литекс в по­неделник.

Представянето в Ловеч категорично е накара­ло шефовете на Марек да се откажат от услугите на Велков. Край Покрития мост тимът от Дупница не направи нито една смислена атака за целия мач и през всичките 90 минути игра­еше само и единствено с ми­сълта за нулево равенство. Дупничани спечелиха едва 5 точки от петте си дома­кинства.

Очаква се новият настав­ник да бъде назначен по вре­ме на паузата за мачовете на националния отбор. Така той ще има време да се за­познае с обстановката в тима и да направи наложи­телните промени в игрова­та схема.

24 часа: Реал закусва с Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев е поканил шефовете на Реал и Лудогорец на работна закуска тази сутрин, раз­бра „24 часа". Сбирката бе в 8,30 часа в сградата на „Дондуков" 2.

Все още обаче няма ясно­та дали президентът на мадридчани Флорентино Перес ще успее да дойде в София. Делегацията на „Реал" се води от заместниците на Перес. Твърди се, че в София ще пристигне и майката на Кристиано Роналдо, за да го гледа.

За мача с „Реал" ще се случи нещо невероятно за по­следните години, като на стадиона ще се съберат

президентът и премие­рът. Това не се е случвало дори по време на мачове­те на националния отбор, но този път държавните мъже решиха, че шам­пионите си заслужават.

„Сега да ги видим къде ще се скрият за мача с Хърватия, който също е от изключителна важ­ност, но за България", коментираха вчера запа­лянковци.

Карло Анчелоти нато­вари на самолета 20 игра­чи, като няма нито един липсващ от големите имена.

 

Изненадващо в групата е и третият вратар - Пачеко, въпреки наличието на Икер Касияс и Кейлор Навас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки