Стойне Манолов преди Левски: Петте поредни победи говорят красноречиво за разликата в класите

"Никой не може да се подиграва с ЦСКА", добави бизнесменът

Стойне Манолов преди Левски: Петте поредни победи говорят красноречиво за разликата в класите

Близкият дo ЦСКА бизнес­мен Стойне Манолов очаква удари под кръста в битката за титлата. Това призна той пред "Тема Спорт". Собственикът на комплекс "Царско село", чиято база използват мъжете и юно­шите на червените, комен­тира наближаващото дерби с Левски и алармира, че клубът няма да остане безучастен, ако бъде ощетен в предстоя­щите срещи.

"ЦСКА води със седем точки пред Лудогорец, така че пред­поставките за атака на тит­лата са доста добри. Чисто статистически предстоящи­ят мач с Левски трябва да ни е най-лесният - все пак пет по­редни победи в А група гово­рят красноречиво за разлика­та в класата на двата отбо­ра. Но точно тези наглед най-лесни срещи винаги се оказват най-неприятните, така че трябва да сме нащрек", каза Манолов.

"Играем по-добър футбол от миналия сезон. Лицето на ЦСКА е по-привлекателно, раз­полагаме и с по-креативни футболисти. Така най-големи­те ни шансове да спрем Лудо­горец смятам, че са в този шампионат. Но има нещо, ко­ето неминуемо ме притесня­ва - факторът "съдийство" може да се окаже с решаваща роля 6 битката за титлата. Смятам, че в най-скоро време нещата ще излязат извън рамката. Постоянното натруп­ване на картони на наши игра­чи може да има важно значе­ние, да ни извади от ритъм. Това обаче е част от играта и сме наясно с нея", добави бизнесменът.

"Пожелавам на Лудогорец още дълго време да играе в Европа и да постига успехи на международната сцена. Но този клуб е далеч от нивото на ЦСКА и Левски като тради­ции, успехи и подкрепа. Има много вода да изтече, дока­то стигнат грандовете. И въпреки ударите по ЦСКА, клубът не е безпомощен. Не сме безобидни, това трябва да се знае. Никой не може да се подиграва с ЦСКА. Помни­те, веднъж феновете ходиха до БФС и си изказаха красно­речиво мнението. Не съм привърженик на такива проя­ви, но те не са изключени, фе­новете са трудно контроли-руеми. ЦСКА няма да остане без подкрепа, ако има неправ­ди срещу клуба", добави Мано­лов.

"Помагам безвъзмездно на ЦСКА, без да парадирам с то­ва. Немалко хора оказват по­мощ и е без значение с какви средства го правят - дали са 10 или 10 000 лева - всеки е от полза", завърши Стойне Мано­лов.

Преди няколко дни той направи дарение от 25 000 ле­ва на сдружението "ЦСКА За­винаги", които ще бъдат из­ползвани за завършването на третия терен за ДЮШ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки