Челси се класира за полуфиналите след 3:1 над Дарби Каунти (ВИДЕО)

Червен картон в 78-ата минута остави "овните" с 10 човека

Челси се класира за полуфиналите след 3:1 над Дарби Каунти (ВИДЕО)

Челси се класира за полуфинал за Купата на Лигата след победа с 3:1 над Дарби Каунти. „Сините” поведоха през първата част с гол на Азар, а Филипе Луис удвои в 56-ата. Брайсън върна едно попадение в 71-ата минута, но след червен картон на Бъкстън в 78-ата минута везните се наклониха в полза на лондонския тим и Шурле оформи крайния резултат в 82-ата.

След равностойни първи минути на двубоя грешка на Ричард Киог при изнасяне на топката бе наказана от Еден Азар, който след бързо двойно подаване нанесе добър диагонален удар и откри резултата в 23-ата минута.

„Овните” успяха да намерят своят ритъм в края на полувремето, но в 41-ата минута Курт Зума получи сериозна контузия след сблъсък със съотборника си Петър Чех и играта бе прекъсната за около 5 минути. Иванович замени Зума, а паузата явно спря моментния устрем на Дарби.

В 51-ата минута Джони Ръсел проби отдясно и извади към нахлулия на скорост Уил Хюз, който шутира в движение, но не се наложи на Чех да се намесва, тъй като топката бе избита от Оби Микел.

Преднината на „сините” бе увеличена в 56-ата минута след страхотен гол на Филипе Луис от фаул, който с блестящ удар над стената прати топката в мрежата на Грант за 2:0.

В 60-ата минута Жозе Моуриньо трябваше да направи втора принудителна смяна, след като Дидие Дрогба получи контузия и бе заменен от Лоик Реми.

„Овните” показаха отново характер и в 71-ата минута върнаха едно попадение. Джони Ръсел намери на дъгата на наказателното поле Крейг Брайтън и шотландецът прати неспасяемо топката първо в дясната греда, а след това в мрежата на вратата пазена от Чех.

В 78-ата минута Бъкстън спря голова атака на Реми, който оставаше сам срещу вратаря на Дарби Каунти, и бе изгонен с директен червен картон.

Численото превъзходство се оказа решаващо и „сините” стигнаха до трето попадение в 82-ата. Удар на Реми бе отразен от Грант, но веднага след това Шурле шутира силно и покачи на 3:1.

В друг четвъртфинален двубой за Купата на Лигата елитният Саутхемптън продължи с несигурните си изяви и напусна турнира след загуба с 0:1 от Шефилд Юнайтед. Тимът на Роналд Куман валдееше повече топката през двубоя, но не успя да порази вратата на Марк Хауърд. Единственото попадение падна през втората част, а негов автор бе Марк Макнълти в 63-ата.

В края на двубоя румънецът Флоран Гардош бе изгонен и Саутхемптън доигра двубоя с 10 човека.

Здрав бой за Груев и Лийдс в Англия

Промоцията за Висшата лига увисна след 0:4

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки