Сензациите в пресата: Дните на Стойчо Младенов в ЦСКА са преброени

Пламен Марков сменя Стойчо Младенов, ЦСКА преговаря с Милан Борян, Апостол Попов в Китай и още

Сензациите в пресата: Дните на Стойчо Младенов в ЦСКА са преброени
Сензациите в родната спортна преса на 19 декември, петък, 2014 година:

7 дни спорт: Пламен Марков взима ЦСКА

Дните на Стойчо Младенов в ЦСКА са преброени, съобщава „7 дни спорт. Няма как по друг начин да се тълкуват започналите преговори на акционери в клуба с бившия предводител на "червените" Пламен Марков.

Знаменитият съотборник на Стойчо Младенов вече е имал няколко срещи с притежатели на дял от ЦСКА, които не са съгласни с политиката на Стойчо Младенов. Куриозното е, че при първия мандат на Александър Томов в Борисовата градина се случи точно обратното - Младенов смени Марков.

В последните седмици от Стойчо Младенов са вдигнали ръце дори двамата му застъпници – Алексондър Томов и Александър Тодоров. Особено разочарован от треньора е Томов, след като разбрал, че Младенов се опитва да източва клуба и чрез сина си Александър, който е мениджър.

Младенов получи официално жълт картон от друг знаков фактор в Борисовата градина - Петър Манджуков. Оръжейният бос се хвана за главата, след като направи справка с Кирил Домусчиев и разбра колко раздути са заплатите в Борисовата градина. След което нападна директно Младенов, призовавайки го да спре да се оправдава.

Самият наставник на лидерите в "А" група е доста притеснен от готвещия се пуч срещу него, поради което побърза да се самопокани за интервю в понеделник в Канал 3. Там Стойчо не спря да прави мили очи на акционерите, както и да се хвали какво е постигнал. Той обаче отказа да даде обяснение по въпросите какви пари взима той, синът му, другият син и съпругата.

Поканеният за негов заместник Пламен Марков в момента е главен треньор на детската футболна школа ДАФ, където всекидневно работи почти на добра воля с десетки столични малчугани. Под ръководството на севлиевския спец националният ни отбор записа и последното си паметно постижение - класирането за европейското първенство в Португалия. Интересното е, че и в държавния тим Марков смени на поста точно Младенов.

24 часа: ЦСКА преговаря с Милан Борян

ЦСКА е започнал преговори с вратаря на „Лудогорец" Милан Борян. Договорът на ка­надския национал изте­че и той вече е свободен агент.

В Борисовата градина спешно търсят играч на този пост, след като ре­зерва на Якуб Дивиш е ветеранът Стоян Ко­лев. Дивиш пък показа и доста колеблива форма в някои от мачовете.

Борян бе привлечен по спешност в „Лудого­рец" след контузията на Иван Чворович, но не пожела да остане в клу­ба.

ЦСКА ще продаде само Луис Суарес-Плати-ни и Сержиу Буш през зимната пауза. И за два­мата вече има оферти. За Суарес е на стойност 700 000 евро, докато младият румънец е оце­нен на 1,5 милиона евро. Засега парите, които се предлагат за Тони Силва, не удовлетворяват нито клуба, нито самия играч и той ще остане в отбора.

Заместник на Платини също е намерен. Пре­говаря се усилено с 19-годишния нигериец Амину Омар, който за последно е играл в тур­ския Самсун. От нача­лото на сезона той е вкарал 8 гола и има 9 асистенции, но изненадва­що на 1 декември е бил освободен. Приятели на Стойчо Младенов му го препоръчали.

Меридиан мач: ЦСКА пазарува от Холандия

ЦСКА наблюдава двама футболисти от състава на елитния холандски тим Го Ахед Ийгълс. Става въпрос за нападате­лите Тейе Тен Ден и Жул Рейменринк. Първият е на 21 го­дини, но не получава възможност за изява от началото на сезо­на.

Според специа­листите в Холандия Тен Ден разполага със сериозен потенциал. Рейнменринк има един гол в Ередивизи този сезон, но е записал едва се­дем мача. Техният мениджър ги е убе­дил, че в ЦСКА кариерата им ще тръг­не напред. Сега Стойчо Младенов и помощниците му ще трябва да вземат крайното решение. Едно нещо е сигурно обаче, че на „Армия­та" няма да идват но­ви лица, преди да бъ­де продадена някоя от звездите на тима.

Всеки ден на ЦСКА са предлагани купища играчи. Сто­тици дискове присти­гат в клубния офис с интернационална се­лекция. През този трансферен прозорец за първи път ситуа­цията при „армейци­те" изглежда нормал­на и те няма да пред­приемат прибързани решения.

Скаутите на ЦСКА са набелязали и чужденец със солидна визитка, който през зимата става свобо­ден агент. Предвари­телните разговори вече са проведени, но все още няма постиг­ната договорка. Въп­росният футболист играе като халф и е идеалният вариант за Стойчо Младенов да вдигне конкуренция­та на този пост.

7 дни спорт: Апостол Попов отива в Китай, ако скъса с ЦСКА

Бранителят на ЦСКА Апостол Попов може да заиграе в Китай, разкриха от клуба пред „7 дни спорт“. Това обаче ще стане само ако е свободен агент. По подобна схема в азиатската държава отиде през лятото друг ветеран на ЦСКА - Емил Гъргоров.

Преминаването на Попов в Китай се урежда от човека, който вече заведе там Гъргоров и Георги Илиев - импресариото Милен Георгиев. Куриозното е, че точно той е напът да доведе в ЦСКА и най-стойностното попълнение за зимата - Венцислав Христов от Берое.

Тема спорт: На „Герена” оглеждат трима нападатели

Спортният директор Ге­орги Иванов е набелязал трима тарани. Става въп­рос за чужденци. Както е известно, в списъка на ненуж­ните попадна единствени­ят чист нападател на сини­те Валери Домовчийски.

От „Герена" обаче още не разк­риват имената им, тъй ка­то те трябва да бъдат одобрени и от бъдещия треньор на отбора.

Вече се говори, че сините могат да вземат напусналия азербайджанския Хазар Ленкоран Галин Иванов, както и че ще пробват да си върнат вратаря Божидар Митрев от Локомотив София.

С Левски може да подпише и десният бек Сашо Алекса­ндров, който няма да оста­не в Черно море. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки