Ван Гаал не знае какво върши

Решенията на холандеца изглеждат много странно, а и коментарите му след мачове понякога изумяват

Ван Гаал не знае какво върши
Когато наближи краят на първото полувреме сре­щу Куинс Парк Рейнджърс, феновете на Манчестър Юнайтед изразиха бурно недовол­ството си от схемата на Луис ван Гаал. Публиката искаше холандецът да сме­ни 3-5-2 с 4-4-2, тъй като „червените дяволи” за поре­ден път изглеждаха обърка­ни и не се чувстваха добре на терена. Откакто прис­тигна на "Олд Трафорд", Ван Гаал остава верен на принципите си. Неговото нежелание да се промени обаче накара много от вер­ните на клуба хора да се че­шат по главите

Схемата
Феновете бяха дос­татъчно търпеливи по време на най-тежките пе­риоди при Дейвид Мойс и показаха безкрайно доверие към неговия наследник Луис ван Гаал. На "Лофтъс Роуд" обаче чашата преля, кога­то играчите от многоми­лионния състав на Ман­честър Юнайтед отново се гледа­ха сякаш не се познават. "Четири-четири-две", скандираха привържениците, за да подсетят Ван Гаал да смени схемата. Посланието е повече от ясно. Само 24 часа по-рано мениджърът се почувства обиден, че на вся­ка пресконференция журна­листите му задават едни и същи въпроси за тактиката. Той все още смята, че 3-5-2 дава най-добър баланс на от­бора.

Холандецът е инат, но не и глупав. На почивката срещу КПР той все пак послуша публиката и заложи на 4-4-2, но едва ли в следва­щите мачове ще се откаже напълно от лю­бимото си 3-5-2.

Проблемът с Ди Мария

Когато Анхел ди Мария бе привлечен от Реал Мадрид за рекордните 59,7 милиона паунда, Ван Гаал се хвалеше, че е взел "халф от световна класа". На "Олд Трафорд" очакваха с нетърпение да видят с очите си уменията на аржентинеца. Дори му бе дадена легендарната фланелка с №7, запазена за звез­ди като Кантона, Бекъм и Роналдо. Ван Гаал обаче изуми всич­ки и пусна Ди Ма­рия в послед­ните 2 мача на нетипичната позиция като нападател. Явно е търсил повече бързина в предни по­зиции, но експериментът се оказа неуспешен. Ди Мария е халф и няма как Ван Гаал из­веднъж да го превърне в на­падател.

Това не е единственият парадокс. Уейн Рууни, който е нападател, по-често е ползван в средата на тере­на. А Майкъл Карик, който е халф, се оказа най-добрият централен защитник на червените дяволи!

Защитник да бие корнерите!?


Когато Юнайтед спечели корнер срещу КПР, всички очакваха да го изпълни Уейн Рууни. Той прави това вече дълги години, а и Ман­честър Юнайтед изхарчи десетки милиони за креативни иг­рачи, които да се нагър­бят с ъгловите удари. Сред тях са Ди Мария и може би дори Мата, но вместо тях Ван Гаал взе възможно най-изненадващото решение.   Холандецът избра за изпълни­тел на корнерите защитни­ка фил Джоунс, който по-често сме свикнали да чис­ти топката.

Загадката Фалкао

Странно е отношението на Ван Гаал към Фалкао. Той дори го остави извън група­та за предишното домаки­нство на Саутхемптън и многократно го пренебрег­ваше. Мениджърът твър­ди, че колумбиецът все още трябвало да се доказва. Контузията на Ван Перси му даде възможност да иг­рае, но той не можа да се разпише срещу КПР и има само 3 гола в 14 мача. Радамел обаче показа голямо же­лание на "Лофтъс Роуд", движеше се доста по тере­на и с малко повече късмет щеше да отбележи поне 2 гола. Все още не е късно за него да докаже, че има мяс­то в тима.

Празни приказки


Ван Гаал ядоса феновете на Юнайтед с някои стран­ни изказвания. След позор­ното 0:4 от МК Донс за Ку­пата на лигата холандецът заяви, че загубата дори не го е шокирала. След поражението от Саутхемптън с 0:1 пък започна да ръси смешни оправдания. Тимът му за 90 минути не отпра­ви нито един точен удар и изигра един от най-трагич­ните си мачове, но мениджърът на пресконфе­ренцията се изцепи, че Юнайтед му е "доминирал" и гостите са "извадили къс­мет".

Майк КИГЪН, Daily Mail
Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

Г-н Сираков, това ли ви е звездната селекция?

Собственикът на Левски засипа с комплименти новите преди...10 дни

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки