Риека е по-добър вариант за Венци от ЦСКА

Хърватите играят атакуващ футбол и ще му паснат идеално, смята Ваня Дзаферович

Риека е по-добър вариант за Венци от ЦСКА
Венци Христов взе най-доброто ре­шение за себе си, като премина в Риека. Това е вто­рият по класа от­бор в Хърватска и единственият, който може ре­ално да се противопостави на Динамо Загреб. Имаше и дру­ги варианти пред него. Не бих ви казал кои бяха те, защото не съм сигурен, че той самият би искал да се споменават. Аз лично също го посъветвах да приеме предложението на Ри­ека, защото този отбор, а и повечето в Хърватска, умеят да продават играчи за много пари в най-големите първенст­ва от Европа. Така че, ако Венци използва шанса си, новият му отбор може да му бъде трамплин за следващ трансфер в голям клуб. Това нямаше как да стане, ако той бе приел оферти от Източна Евро­па. Някои от тях бяха с по-добри фи­нансови параметри, но поради ви­соките цели на Риека и шанса.за израстване той предпочете да оти­де в Хърватска.

Мисля, че стилът на Риека също ще бъде подходящ за Венци. Този отбор играе по-офанзивно от Берое и създава повече положения. Ще му дадат достатъчно шанс. Няма да го пуснат само в един мач и ако не вкара, да го закотвят на пейката. Поне няколко срещи толеранс ще има. Според мен ще го посрещнат добре там. Тук, в България, особено когато аз дойдох, трудно приемаха чужденците. В началото като казвах на някой съотборник „Здрасти", не ми отговаряха. Сега чужденците са доста повече и нещата се промени­ха. В Хърватска отношението е мал­ко по-добро. Манталитетът е сходен, езикът също е близък и Венци бър­зо ще се адаптира. Първенството в Хърватска може би е по-слабо от българското. Там обаче има два по-силни отбора, а тук в България само един - Лудогорец. Със сигурност Ри­ека е по-добър отбор от ЦСКА, къ­дето Венци можеше да отиде мина­лата зима. Новият му отбор играе редовно в Лига Европа, включител­но и в групите. Ако се срещне с ЦСКА в този турнир, ще го елими­нира. Въобще Левски и ЦСКА са да­леч от нивото, на което трябва да бъдат. А и в София заплатите не се плащат редовно и заради това на Венци нямаше да му е по-добре там. Освен това и на феновете на Берое не им става приятно, когато наш играч премине в Левски или ЦСКА.

Венци Христов ще липсва на Бе­рое и затова ще се опитаме да му намерим заместник. Петър Хубчев ще решава. Той е силната фигура и той казва кой футболист да вземем - естествено съобразявайки се с въз­можностите на клуба. Той е серио­зен човек и съм сигурен, че ще взе­ме нов футболист, само ако е доста­тъчно добър. И няма да има транс­фер просто, за да се каже че сме направили такъв. Предполагам, че заместникът на Венци ще бъде от чужбина. В България мисля, че ня­ма централен нападател, който да е на толкова високо ниво. Въпреки критиките към Венци и това, че не винаги бележеше редовно, той бе­ше един от най-добрите ни играчи. Противниците ни се съобразяваха а него, играеха по-прибрано, за да не му оставят пространства, в които да използва бързината си.

Но трансфер трябваше да има, защото самият Венци не искаше вече остава. А когато един футболист не иска вече да играе за отбора си – по-добре да бъде продаден. Участвах в разговорите с Риека, за да е всичко ясно - все пак знам езика. Хората бях настоятелни, искаха го, офертата им ни устройваше и ние я приехме.

Ваня Дзаферович за "Меридиан мач"
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки