Тотален хаос с платения футбол

Сумата от 3,96 лв. е на телевизор

Тотален хаос с платения футбол

Тотален хаос настъпи в първия уикенд от платения футбол в ефира. Трите големи оператора, които първи подписаха договор с Нова Броудкастинг Груп за пакета „Диема Екстра", се видяха в чудо от обаждания на клиенти и невъзможност да помогнат.

Най-сериозният проблем беше в HD приемника, които трябва да имат потребителите, за да гледат канала „Диема Спорт". Офисите на операторите обаче нямаха достатъчно от тях в наличност. Например - общо има 500 свободни приемника, а желаещите са близо 3000. При това в един ден. Времето за поръчка и доставка отнема между 30 и 50 дни, а допреди седмица нямаше индикации, че такава ще е необходима. А операторите не получиха достатъчно време за подготовка на пускането на новия канал.

Другият вариант е инсталиране на допълнителен К-модул към телевизора, струващ 19,90 лв. Но дори сравнително нови апарати на по-малко от 5 години не дават гаранция, че задължително ще функционират. В съботния ден мнозина си купиха приставката само за да разберат минути по-късно, че тя не им върши работа. Освен всичко се оказа - няма HD устройства в наличност...

В същото време в офисите на големия сателитен оператор „Булсатком" нямаха никаква информация дали и кога ще бъде пуснат за клиенти пакетът „Диема Екстра". Неофициално се говори, че това трябва да стане тази седмица. Но и там назрява проблемът с наличието на HD устройства за хората, които в момента не са налични.

Нова Броудкастинг Груп заложи на стратегия без дори един гратисен ден за излъчването на новия си пакет. И за последната седмица на февруари потребителите трябва да платят таксата, изчислявана според оставащите дни - процент от общата сума за месец, която е 3,96 лв. Факт е и още една уловка. Сумата от 3,96 лв. е на телевизор. Тоест - ако едно домакинство има два приемника и иска да има „Диема Спорт" и на двата, ще трябва да плати 7,92 лв. И последно - забелязва се разминаване в цената. Нова обяви, че пакетът струва 3,96 лв. А в сайтовете на „Близу" и „Нет 1" е написало 3,99 лв. - явно търговска разлика.

Договорите със сателитните и кабелните операторите се подписваха в четвъртък и петък, което пък не им позволи да се подготвят технически за непрекъснато възникващите въпроси. Иначе от Нова обявиха официално в неделя сутрин - купили са правата и на Националната баскетболна лига (НБА), пише „Труд”.

Разкритие: Стоян Орманджиев с повече власт в ЦСКА

Вижте подробности

Чочев: Чакат ни трудни мачове с ЦСКА и Ботев

„Нормално е да не съм щастлив и да не съм доволен, когато не играя много“

Любо Пенев: Доволен съм, въпреки грешките

„Момчетата се справиха добре“, каза треньорът на Хебър след 0:5 от Лудогорец

Дерменджиев: Очаквам хубав финал с Ботев и доста публика

„Ние имаме един много добър колектив“, доволен е треньорът на Лудогорец

От Хебър: Искаме Любослав Пенев да остане

Вижте какво заяви новият силен човек в клуба от Пазарджик

Майкъла: ЦСКА изгуби манталитета на победител с Гриша Ганчев

Бившият футболист на "армейците" коментира напускането на доскорошния собственик на клуба

Гонзо прави среща с професионалните клубове на 8 май

Вижте темите, които ще се обсъждат

„Моряците“ останаха без национал

Виктор Попов няма да може да играе срещу Левски

Глоби за ЦСКА и Ботев Пд след полуфинала в Купата на България

Вижте решението на Дисциплинарната комисия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки