Лацио взе ценен успех в борбата за четвъртото място след домакински успех над Дженоа

"Орлите" не сбъркаха в домакинството си он 37-ия кръг на Серия А

Лацио взе ценен успех в борбата за четвъртото място след домакински успех над Дженоа

Отборът на Лацио постигна изключително ценна победа в борбата за четвъртото място в Серия в днешния си мач от 37-ия кръг на италианския шампионат. „Орлите” спечелиха с 4:2 в домакинството си на Дженоа и по този начин изместиха Удинезе от четвъртата позиция. 

Лацио поведе още в 7-ата минута чрез гол на Джузепе Биава, който се разписа с глава от близко разстояние, пращайки топката в левия ъгъл на Едуардо. 


Дженоа обаче бързо се върна в мача. Това се случи в 10-ата минута, когато Родриго Паласио възстанови равенството и по този начин всичко в срещата започна отначало.

До почивката имаше интересни моменти и пред двете врати, но трети гол преди изтичането на първите 45 минути не падна и последният съдийски сигнал за първата част дойде при резултат 1:1.

„Орлите” започнаха второто полувреме по-добре от своя съперник и до 55-ата минута вече бяха достигнали до две нови попадения, благодарение на които резултатът стана 3:1. Първо се разписа Томазо Роки, след което един гол отбеляза и Ернанес.

Разгромът на Дженоа бе пълен в 66-ата минута, когато Ернанес вкара втория си гол в мача и така сложи край на интригата в срещата. Дженоа все пак достигна до още едно попадение, дошло в последната 90-та минута, но то не бе достатъчно за гостите да си тръгнат дори с точката и по този начин Лацио взе ценен успех в борбата за четвъртото място.

След победата „орлите” заемат именно тази позиция и са с 63 точки, на една пред Удинезе, който обаче е и с мач по-малко. Дженоа се намира на 10-ото място с 48 точки и просто доиграва сезона.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки