Академик няма да бойкотира мачовете до края на шампионата (аудио)

До 28 май нещата ще бъдат така, както досега, после даже своето бъдеще не знам, заяви Самир Селимински

Академик няма да бойкотира мачовете до края на шампионата (аудио)
Академик ще излезе следобед срещу Локомотив (Пд), както и във всички мачове до края на шампионата, каза за Novsport.com спортно-техническият директор на клуба Самир Селимински. Той отрече вчерашните информации за бойкоти. Според тях „студентите” не са получили заплатите си в последните пет месеца и до няколко дни се очаква да внесат документи в Арбитражния съд за разтрогване на договорите по вина на клуба.
 
Бившият старши треньор Борис Ангелов, както и защитникът Кристиан Велинов вече са осъдили Академик за неполучени суми по договорите. Михаил Александров и Мартин Сечков, които напуснаха Академик през зимата и вече играят в нови клубове, също са подали молби и до дни делата им ще влязат за разглеждане. Веднага след това молби за разтрогване на договорите ще подадат и останалата част от отбора. Единствено през февруари играчите взели парите си за ноември и декември, както и две пролетни премии.

„Абсурд (да има бойкоти)”, заяви Селимински. „Това са си наши приятели в кавички, които.... Ние знаем за какво става въпрос вътре в клуба, така че всичко е нормално, в смисъл доколкото може да се нарече нормално това положение като класиране на отбора.” 

На въпрос има ли сили Академик да остане в „А” група, Селимински отговори: „Здраве да има, божа работа. Аз няма какво повече да искам от момчетата. Това, което дават от себе си засега, мен ме удовлетворява с малки изключения, така че нищо не можем да направим.”
 
Той определи представянето на отбора като изключително достойно, но посочи няколко фактора за срива в края на сезона.
 
„За мен лично надеждата умира последна. Въпросът е, че отборът се представи повече от достойно тази година, където всички ни сочеха за аутсайдери, и три кръга преди края не се знае още дали ще изпадне този отбор, така че аз съм доволен от това, което направихме като спортно-технически екип и състезатели.”
 
„Въпросът е, че както във всеки отбор, проблеми, които не бяха решени навреме, повлияха върху представянето на отбора. Имам предвид – пак късна селекция направихме, не успяхме да се организираме, както трябва. Чужденците, които дойдоха, също го отчитам като фактор – не бяха качество, което да вдигне нивото на отбора. Това са наши грешки, които доведоха до този срив, но аз съм доволен. Мисля, че треньорският екип направи всичко възможно отборът да изглежда добре.” 

 

Относно най-добрия футболист на тима – Пиер Мбемба, който наскоро преподписа за още 1 година, Селимински обяви, че при реална оферта към защитника, няма да му се правят спънки за трансфер.
 
„То си има интереси, въпросът е, че момчето пожела да преподпише договора, пък ако има интерес, то ние ще си го пуснем без проблем. Само да има реална оферта.”
 
Шефът в Академик призна, че се водят преговори с чуждестранни фирми, но уточни, че не е запознат с подробности.  
 
„Има някакви преговори, но аз въобще не съм запознат с какви фирми и от къде. Надявам се независимо от изхода – дали ще останем в „А” група или няма, да бъдат финализирани и да подпомогнат отбора.”
 
Селимински потвърди, че от следващия сезон Академик се завръща на стадиона си в кв. „Гео Милев”.
 
„По всяка вероятност да. Те са предвидени всички документи, които изискват, и по всички предварителни прогнози нашият стадион най-бързо ще бъде възстановен, за да приема състезания. Дори и да не успеем за началото на сезона, се надяваме поне втория полусезон да се ползват теренът и стадионът.”

До края на шампионата Академик ще бъде воден от Васил Ивански. "Оттам нататък Управителният съвет решава кой ще бъде треньор, кой ще води отбора, какви ще са кадровите промени, каква въобще ще е стратегията на клуба за идващата година. На тоя етап аз лично нямам абсолютно никаква представа накъде ще се развие този въпрос. Аз даже не знам моето бъдеще след 28 май", призна Самир Селимински.  
 
Срещу Локо Пд Академик няма да може да разчита на наказаните Юлиян Петков, Маркос Бонфим и Иван Ангелов.
 
Двубоят е от 18:00 ч на стадион „Славия” и ще бъде предаван с аудио-коментар на живо в Novsport.com.
 
Още от Самир Селимински – в прикачения звуков файл!

 

 

Пиер Мбемба отиде в Израел

Бившият защитник на Академик (София) – Пиер Мбемба, вече е футболист на израелския Бней Сахнин, съобщиха от клуба

Ограничават шествията на агитките само в София

Решението на Столичната община не задължава и останалите общини в страната да възприемат този подход за превенция на вандализма на феновете

ЦСКА и Литекс фаворити за спечелването на титлата през новия сезон

Двата отбора с изравнени шансове, Левски трети

Изпълкома реши: Пирин не получи лиценз, засега „Б” група остава разделена на Източна и Западна (видео)

Изпълнителният комитет към БФС, проведе традиционното си заседание, на което бяха взети изключително важни решения за следващия сезон в родния футбол, предаде репортер на Novsport.com

Професионалните клубове и лигата се обединиха срещу произвола на Би Ти Ви (видео)

Всички клубове се обединиха срещу произвола, който се налага от bTV Media Group, касаещ удържането на третия транш (1,625 млн. лв.) по договора за телевизионните права.

ЦСКА завърши с победа сезона, Академик официално е в "Б" група

Станислав Костов с първи гол с червената фланелка

ЦСКА и Локо Сф може да изгърмят за евротурнирите

Левски и Миньор най-изрядни

Селимински: Оцеляването не беше загубена кауза

Изпълнителният директор на Академик заяви след загубата от ЦСКА, че отборът заслужено е отпаднал от елита, но оцеляването не е било загубена кауза

5 от 8 мача в "А" група с аудио на живо в Novsport.com!

Ще проследим обаче всяка една среща от последния кръг по традиция!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки