Караньотов спечели категорично и в турския шампионат

Второто място в състезанието остана за турския шампион в дисциплината Ердал Карабулут

Караньотов спечели категорично и в турския шампионат

Ангел Караньотов, с отбора "ZedMoto" и мотор на Кавазаки, спечели втора победа за сезона в балканските надпревари по мотоциклетизъм на писта, след като триумфира по категоричен начин при 1000-кубиковите машини на турския шампионат.

В края на месец март 20-годишният български пилот отвя конкурентите си и в румънското първенство, а следващата седмица ще се включи в родната надпревара.

Уикендът за Караньотов на гръцката писта "Серес" не стартира особено обнадеждаващо, след като се появиха проблеми със съединителя още преди старта.

Проблемът обаче беше коригиран и българинът разби конкурентите си още в надпреварата за място на стартовата решетка. Последва категорична победа с време 19:27.526 минути в 16-те обиколки на 3.186-километровата гръцка писта.

Второто място в състезанието остана за турския шампион в дисциплината Ердал Карабулут, който финишира с почти шест секунди пасив от българина при време 19:33.388 минути.

Трети завърши неговият сънародник Толга Упрак, който пресече финалната линия с 0.2 секунди пасив от Карабулут. Извън подиума завърши вторият българин в надпреварата - Красен Кънчев, който е вицешампион от източноевропейския Суперсток 1000 за миналата година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки