Стойчо Стоилов: Темата "приятелския мач" е вече забравена

"Целта сме я афиширали - Лига Европа. Не знам доколко ще е фатално, ако не успеем да я постигнем"

Стойчо Стоилов: Темата "приятелския мач" е вече забравена

Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов даде кратко интервю пред "Тема Спорт" за развитието на младите играчи в тима и предстоящия сблъсък с Лудогорец в Разград в неделя. Той е на мнение, че онова 0:5 за купата от орлите преди месец няма да се отрази на тима.

 

Г-н Стоилов, Георги Минчев ли е новото откритие на Литекс? Младокът влезе в пореден мач като резерва и отново се разписа (вкара за 1:1 с Берое).

 

- Аз се радвам, че той отбеляза. Всички момчета, които влизат, щом имат договори с първия отбор, значи имат качества. Въпросът е как ще ги развият и как те живеят с футбола. Много важно е не само как тренират и играят, а и това какво правят извън терена. Как се развиват като личности, какви характери изграждат. В момента разполагаме с още такива играчи като Минчев -Антон Недялков, Пламен Гълъбов, Кирил Десподов, Милчо Ангелов, Кристиян Малинов, Никола Колев. Потенциалът е налице важно е как ще се развият.

 

Имате претенции относно съдийството на мача с Берое и дузпата, която бе свирена за тях. Усещате ли някаква тенденциозност към вашия отбор?

 

- Не. Аз отдавам грешките на съдиите на това, че всеки може да сбърка. Не се оплакваме от реферите. Не мисля, че има някаква тенденциозност. На мача ни с Ботев в Пловдив всеки коментираше ситуацията с отменения им гол, която беше много трудна. Дори и от най-различните повторения не можа да се прецени. Но преди тази ситуация имаше очевадна засада, която не се вдигна, но Ботев не можаха да стигнат до гол. А тя не се коментира.

 

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев каза, че мачът ви с Ботев е бил "приятелски". Как бихте коментирали думите му?

 

- Мисля, че там всичко е казано. Темата вече е забравена.

 

Може ли това по някакъв начин да повлияе на предстоящия ви мач с Лудогорец в Разград?

 

- Не мисля.

 

Какво очаквате от сблъсъка в Разград?

 

- Готвим се за един много сериозен мач. Лудогорец не показа най-добрия си мач срещу Локо София и това не е мерило. Важно е ние как ще се представим. Колкото и да се връщаме на онова 0:5 за купата, не мисля, че ще даде отражение. Головете бяха плод на индивидуални наши грешки. Не смятам, че стояхме толкова зле. Надявам се всички да са си направили изводите къде е бил проблемът, за да бъде отстранен.

 

Целта пред Литекс е Лига Европа, но битката се очертава да е доста тежка. Трагедия ли ще е, ако тимът не успее да се пребори с конкуренцията за третото място и какво би последвало?

 

- Задачата ни е Лига Европа още от първия кръг и не сме я крили. Целта сме я афиширали. Не знам доколко ще е фатално, ако не успеем да я постигнем. Този въпрос не е към мен. Трябва да го отправите кьм собственика.

 

А бъдещето на Красимир Балъков какво ще е при неуспех?

 

- Това също не е от моята компетенция.

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки