Мартин Чой с две убедителни победи в Гърция

„С всички от новия ми отбор – EKO Racing Team, сме много доволни от постигнатото през първите стартове за 2015-а", каза той

Мартин Чой с две убедителни победи в Гърция

Мартин Чой с BMW постигна две убедителни победи в първите си два старта като пилот на ЕKO Racing Team. Софиянецът доминираше изцяло на пистата в Серес (Гър) и даде най-добри времена в свободните тренировки, в квалификациите и в състезанията от I и IIкръг на Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм в клас „Супербайк”.

В първата надпревара Чой изпревари с 19 секунди класиралия се на 2-ро място Ангел Караньотов с „Кавазаки”. Трети финишира Красен Кънчев (BMW).

Второто състезание, след което подиумът отново беше изцяло „български”, се проведе при тежки условия – дъжд и хлъзгава писта. Мартин отново не остави шансове на конкуренцията и завърши с голям аванс пред Красен Кънчев и Димитър Митов (BMW). Караньотов, който имаше трето време от квалификацията, не стартира.

„С всички от новия ми отбор – EKO Racing Team, сме много доволни от постигнатото през първите стартове за 2015-а. Не изпуснахме водачеството нито за момент и заслужено се поздравихме с две победи. През цялото време на квалификациите настройвахме мотора, защото е доста специфичен. Вече не съм в клас „Суперщок”, а в „Супербайк”, където правилата откъм технически параметри са доста по-отворени. В първото състезание беше много важно да контролирам процеса по изхабяване на задната гума – мотоциклетът ми е много мощен и в тренировките направо я „смазваше”. Във второто хлъзгавото трасе постави допълнителни препятствия, но ги преминахме успешно. Очаквам с нетърпение първите два кръга от Европейския шампионат, които ще са в Италия през май. Благодарение на нашите патньори и рекламодатели имаме страхотен тим, с който през годината ще се борим за три титли”, заяви Чой, европейски шампион в клас „Суперщок” през 2011-а.

В първенството на Източна Европа Мартин поведе с 50 точки, следван от Красен Кънчев, с 36.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки