Литекс взима естонски национал

Клубът почти сигурно ще привлече в редиците си Алексей Яхимовец

Литекс взима естонски национал

Шампионът Литекс вече набеляза първата си трансферна цел за лятото. Клубът почти сигурно ще привлече в редиците си естонския национал Алексей Яхимовец, твърди "Тема спорт".

21-годишният бранител е наблюдаван няколко пъти от скаути на "оранжевите". В качествата му лично се е убедил главният мениджър на тима Стойчо Стоилов.

Той е пътувал до бившата руска република и е гледал играта на Яхимовец, който в момента защитава цветовете на Флора (Талин). Очаква се в близките дни ръководствата на двата клуба да влязът в преговори и да финализират трансфера.

Алексей Яхимовец е част от младежкия национален отбор на Естония. Той започна кариерата си в Силамае, след което е привлечен във Флора през 2010 година.

До момента той има 31 мача за отбора, в които е успял да отбележи и 1 попадение. Той е роден на 30 март 1990 година и тежи 80 килограма. Преди година е бил на проби и в немските Борусия (Мьонхенгладбах) и Кьолн.

Яхимовец е гласен за заместник на Александър Барт, който почти сигурно ще напусне Ловеч, след като през пролетта често оставаше на резервната скамейка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки