Националките по баскетбол са на лагер в Сливен

Националният тим на България по баскетбол за девойки до 20 години започна двуседмичен лагер в Сливен. 16-те избраници на новия селекционер Ивайло Христов започнаха подготовка от 5 юни.

Националките по баскетбол са на лагер в Сливен

Националният тим на България по баскетбол за девойки до 20 години започна двуседмичен лагер в Сливен. 16-те избраници на новия селекционер Ивайло Христов започнаха подготовка от 5 юни. Сред тях са и три от баскетболистките на сливенския “Тони 7”. Това са Виктория Стойчева, Радостина Рашева и Деница Минчева, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.

Националките тренират двуразово, като съчетават занимания в зала и на стадион.

Наставникът Ивайло Христов определи в края на първия етап от подготовката три контролни срещи с тима на Румъния.Националките на северната ни съседка ще пристигнат в Сливен на 16 юни, а спарингите между двата тима ще бъдат на 17, 18 и 19 юни от 18 часа в зала “Васил Левски”. За първи път в града под Сините камъни ще играят национални състави в дамското направление. Сливенският специалист се надява, че публиката ще се отблагодари подобаващо за приятното зрелище.

След 20 юни отборът на България ще бъде разпуснат за няколко дни, след което за втори етап от подготовката девойките ще бъдат повикани събрани в Ботевград, като съставът и играта ще бъдат изчистени. Тогава се предвиждат и две контроли с Австрия, след което съвместно тимовете ще пътуват за Македония, където ще участват на Европейско първенство през месец юни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки