Сензациите в пресата: Страх от "червени" зулуми на финала

"Моряците" прибират по 10 бона на човек при триумф с купата, 40 000 премия за "канарчетата", Момчил Цветанов между Монтана и Черно море

Сензациите в пресата: Страх от "червени" зулуми на финала
Сензациите в родната спортна преса на 30 май, събота, 2015 година:

Стандарт: Страх от „червен” атентат на финала
 
Закани по интернет изправиха на нокти полицията преди финала за купата на България. Срещата е тази вечер от 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. За трофея спорят Левски и Черно море. Заплахите са били насочени именно към привържениците на "сините".

Ултраси на "армейците" готвели погром на автомобилите и рейсовете, с които феновете на вечния им съперник ще пристигнат край морето. Те ще бъдат паркирани на бул. "Демокрация" от хотел "Космос" до ул. "Сан Стефано". "Червени" ултраси стягали атака по тях с пукане на гуми и чупене на стъкла.

Органите на реда обаче са спипали съобщенията, които се предават по форуми и сайтове. Затова край возилата ще има засилена охрана.

"Черната" борса пък започна да търпи сериозен крах. От 100 лв. билетите, които се предлагаха от тарикати в различни сайтове, започнаха стремглаво да падат на 40, 30, а в крайна сметка и до 15 лв за парче. Иначе цената за секторите, където ще се настани агитката са 12 лв.

Труд: По 10 000 лв. чакат в Черно море

В Черно море обещаха по 10 хиляди лева на футболист за победа срещу Левски във финала за купата на България днес. Информацията е непо-твърдена, но по принцип от варненския клуб трудно изтичат числа.

Именно затова не е сигур­но, че сумата е рекордна за мач от български турнир за „моряци­те", но е твърде вероятно.

Гърчещият се отдавна в немо­тия Левски прави свръхусилия да събере същата сума за пре­мии. По традиция в клубния правилник от години вписват по 10 000 лв. на човек за спечел­ване на купата. Регламентът за настоящия сезон обаче не е официален, защото не е скре­пен с всички подписи на управа­та и футболистите.

А победителят в дуела за купата получи вчера бонус и от... УЕФА, макар и не финансов. Носителят на трофея ще играе директно във втория кръг за Лига Европа, докато другите ни два отбора (явно „Литекс" и „Берое") ще започнат от първия.

Меридиан мач: Гигов бяга от Локо (Сф) без лиценз

От Локо (Сф) признаха, че бъде­щето на клуба за­виси изцяло от ре­шението на Апела­тивната комисия за лиценза за „А" група. Присъдата ще бъде произне­сена на 1 юни (по­неделник). Собст­веникът на клуба Николай Гигов разкри, че има два варианта пред „же­лезничарите", в за­висимост от полу­чаването или отказването на лиценз.

Все по-упо­рито се говори, че оръжейният бос ще хвърли бялата кър­па, ако Локо (Сф) бъде лишен от пра­во на участие в елита. На Гигов ве­че му било омръз­нало да издържа клуба без да има голяма полза от това. Той е член и на Изпълкома на БФС, но ако се от­тегли от клуба, ед­ва ли ще остане и в ръководния орган на футболния съюз.

Тема спорт: Момчил Цветанов е желан от Монтана и Черно море

Момчил Цветанов вече има три предложения къде да продължи кариерата си след Ботев (Пловдив), разбра „Тема Спорт". Почти сигурно във вторник той ще прекра­ти договорните си отноше­ние с „канарчетата”.

Крилото е желан от новия член в А група Монтана и Черно мо­ре. Според запознати, тре­тият тим е Славия. Всички те се надяват, че Цветанов ще успее да разт­рогне с „канарчетата” и да премине като свободен агент.

Самият футболист имал желание да опита да из­лезе и в чужбина, но засега от там нямал сериозни оп­ции. Преди да премине в Бо­тев (Пловдив) през миналото лято, футболистът имаше цели 7 сезона за Литекс в А група, чийто юноша е.

Тема спорт: 40 бона премия за „канарчетата”

Футболистите на Ботев (Пловдив) ще играят за солидна премия в последния мач за сезо­на срещу Локо (София). Мачът е утре от 18:00 часа на базата в Коматево. фенове са обещали 40 000 лева за отбора при победа.

„Канарчетата” вече на ня­колко пъти получаваха бонуси от привържениците. Премия имаше за влизането в първата шестица и след победата над ЦСКА в плейофната фаза на първенството.

Така освен за чест футбо­листите на Ботев ще имат и финансов стимул за победа над столичните железничари.

7 дни спорт: Италианци идват за Гаджев и Краев
Капитанът на Левски Владимир Гаджев ще бъде зорко следен от италиански скаути по време на днешния финал с Черно море, пише „7 дни спорт". Пратениците от Апенините са запознати добре с качествата на родния национал, но искат да го видят и в игрова обстановка под напрежение. Отборите, които имат апетити към Гаджев, са от средата на таблицата в Серия А, като не е изключено и някой от новаците в италианския елит също да има човек на трибуните на „Лазур". Припомняме, че преди две години Киево бе готов да отправи конкретна оферта за капитана на Левски, но заради различни проблеми в клуба от Верона до такава не се стигна.

Най-сериозен интерес към Владо Гаджев през последните месеци проявяваше полският Лех (Познан), а миналото лято националът отклони оферта от елитен турски тим, който го примамваше със сериозна заплата, апартамент на морския бряг и луксозен служебен автомобил.

Освен Гаджев интерес от Италия има и към „синия" юноша Божидар Краев. Той изкара едноседмични проби в шампиона Ювентус в началото на годината, но най-сериозни за момента изглеждат намеренията на Лацио. Римските орли ще имат свой човек на „Лазур", който да изготви подробен доклад за представянето на Божидар в днешния мач.
Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки