Пенев: Играем за две победи срещу Висла

Ще разчитаме много и на нашите фенове. Очакваме пълен стадион и подкрепата им, защото те наистина могат да станат 12-ия играч", заяви Пенев.

Пенев: Играем за две победи срещу Висла

Литекс играе за победа във всеки мач, което няма да прави изключение за двете срещи с полския Висла от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, заяви старши треньорът на българския тим Любослав Пенев.

 

"Излизаме във всеки един мач за победа. Познаваме добре отбора на Висла, имахме възможност да играем и контрола с тях в началото на подготовката. В този мач аз видях доста интересни неща. Висла определено е силен отбор и има добри изпълнители, които играят открит и нападателен футбол. Познавам добре не само Цветан Генков, а целия отбор на Висла. Имаме подробна информация и в никакъв случай не трябва да се концентрираме само върху един играч. Генков е наистина много добър футболист, но те имат няколко играчи, на които трябва да обърнем особено внимание. Ще разчитаме много и на нашите фенове. Очакваме пълен стадион и подкрепата им, защото те наистина могат да станат 12-ия играч", заяви Пенев.

 

В отговор на това, че полските медии вече изпратиха Висла на плейофите в Шампионската лига, Пенев отговори: "Не знам кой какво мисли и какво говори. Предстоят ни два мача между два равностойни отбора. Който изпълни по-добре тактическите указания и бъде по-концентриран, ще продължи напред. В никакъв случай не подценяваме Висла. Ежедневно разговарям с футболистите на тренировките, които провеждаме. Шансовете са 50 на 50. Висла е може би по-класен от съперниците, с които играхме миналата година. От тогава мина много време и аз мисля, че коригирахме неточностите, които допуснахме. В момента отборът е доста добре подготвен за предстоящите два мача. Ще трябва да усъвършенстваме играта си от мачовете с Могрен и да покажем това, което можем. Нищо повече. Трябва да повишим и резултатността си, защото сме отбор, който създава много положения, които трябва да бъдат реализирани. Това искам да подобрим. Взимаме мерки и да не получаваме голове. Подготвени сме и в двете фази на играта. Сблъсъкът е в два мача, не искам да се концентрираме само върху първия. Естествено, ще търсим победа още в Ловеч, но има и реванш. Важното е да бъдем краен победител", каза Пенев.  

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки