Фенове на Дунав преобразиха детска площадка

Фенклуб "Дунав завинаги" показа, че е социално-отговорна група хора, организирайки пребоядисването на детска площадка зад Пантеона на възрожденците в Русе.

Фенове на Дунав преобразиха детска площадка
Фенклуб "Дунав завинаги" показа, че е социално-отговорна група хора, организирайки пребоядисването на детска площадка зад Пантеона на възрожденците в Русе.
 
"Слона", както наричаме това място, събира, на раздумка с бира, феновете на "драконите" преди всеки домакински мач. Традицията се е предала от по-стари на по-млади привърженици през годините на 21-ви век. Близостта до Градския стадион и спокойствието на парка превръщат тази площадка в "базов лагер" на "небесносините" запалянковци за 1-2 часа, преди техният "Дунав" да излезе на терена", коментират феновете на FCDunav.eu.

Мероприятието е замислено с дата и час седмица по-рано. Последното подобно е било преди 4-5 години. За целта е уведомена Община Русе и кмета и е получено необходимото разрешението за работа без проблем. Всичко е започнало с преброяването на липсващите дъски по пейките, набавянето на нови, през плана за боядисване до изрязването на картонени шаблони.

На 4 юли е извършена основната работа по премахване на старата боя от пейки, катерушки, люлки и разбира се от култовата малка детска пързалка тип "слон", дала и името на мястото за срещи на дунавските фенове. След това всичко е покрито или със синьо и бяло, или със синьо и цветовете на националния флаг. Върху слона и пейките, през шаблон, с бял спрей, са положени различни надписи, напомнящи, че преобразяването е дело на обичащи марката "Дунав". Цялата площ бе почистена основно, а кошчетата за боклук са изпразвани на ръка.

"В петък вечер се убедихме, че мястото се харесва не само от нас, а и от деца, родители, минувачи. В събота не бяха малко хората, които видяха какво се случва, със сигурност всички се впечатлиха, а част от тях споделиха и мненията си с нас. В заключение трябва да се признае, че останаха и малко недовършени елементи, но като цяло за 9 часа изпълената работа е отлична! Звучи несамокритично и нескромно, защото я постигнахме със собствени пари за четки и бои, с наши инструменти и с много-много любов към "Дунав" и със задоволството, че сме заедно, че споделяме еднакви ценности, когато темата е любимият отбор", споделят още феновете с обещанието, че инициативите от този род ще продължат. 

 

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки