Капело залага на младоците срещу България

Дани Уелбек, Фил Джоунс, Крис Смолинг и Том Клевърли с реален шанс да се изправят срещу нашите нациоанали другата седмица

Капело залага на младоците срещу България

Мениджърът на Англия Фабио Капело е впечатлен от младите играчи на Манчестър Юнайтед и ще заложи на тях в оставащите европейски квалификации за Евро'2012 в Полша и Украйна. 

Общо осем футболисти на "червените дяволи" попаднаха в състава на английския национален отбор за квалификациите с България и Уелс. Англия гостува на България на 2-ри септември в София. В петък мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че футболната асоциация на Англия не цени достатъчно футболистите на клуба. В същото време Капело изказа адмирации на Фъргюсън за това, че успешно подмладява състава си с таланти, които трупат опит във Висшата лига. 

"Сър Алекс ме изненадва с това, което прави. Той промени напълно отбора. Когато намери талант, той трябва да бъде използван", каза още Капело. Дани Уелбек, Фил Джоунс, Крис Смолинг и Том Клевърли са под 22 години, а са титуляри за Манчестър Юнайтед и Англия. 

"Всички тези футболисти играят редовно и са наистина добри. Фил Джоунс е толкова млад и вече толкова добър", добави селекционерът на Англия. Уелбек ще се бори с Дарън Бент, Джърмейн Дефоу и Анди Керъл да стане партньор в атаката с Уейн Рууни "Аз трябва да избирам играчи, които са в най-добрата форма - не според името, а според формата им. Нужно е нещо ново в отбора", добави Капело. Според него младите играчи ще бъдат от ключово значение за представянето на Евро'2012. 

"Младите играчи влизат във форма много бързо. Някои "по-стари" се нуждаят от повече време. Когато играем на световното или европейско първенство имаме нужда от таланти с енергия", коментира Капело. 

Англия е начело в група G, но само с по-добра голова разлика от Черна гора. Фабио Капело изказа мнение и относно изкачването на Англия на четвърто място в месечната ранглиста на ФИФА. Според него това класиране не е от голямо значение. Англия изпревари Уругвай и Бразилия и вече е на 4-та позиция. "Щастлив съм, че ранглистата е само едно признание. Просто класиране. По-добре е да се печелят мачове", добави мениджърът. Англия няма голям трофей в историята си от 1966 година, когато взе световната титла. 

Родри каза защо Сити стана шампион на Англия

Халфът на „гражданите“ иска златен дубъл

Драма: Юве се спаси от 0:3 с късни голове за 6-о поредно реми (ВИДЕО)

Болоня поведе с класика, но изпусна успеха

Шиърър: Белингам може да направи Англия европейски шампион

„Твърдо вярвам, че отборът никога не е имал по-сериозен шанс да вземе голям турнир“

Деклан Райс: Ще станем още по-добри

„Сега сме уверени във всичко, което правим, а мениджърът има пълен контрол“

Реал без Чуамени за финала на ШЛ

Халфът е с контузия

Обявиха състава на Украйна за Евро 2024

Вижте всички национали и резервите на Ребров

Верона нанесе 25-а загуба на Салернитана (ВИДЕО)

В италианската Серия А

Заслужено: Избраха Виртц за №1 в Бундеслигата

Талантът на Леверкузен е оценяван на 110 млн. евро

Ясно е къде ще домакинства Брест в Шампионска лига

„Пиратите“ ще играят в групите на стадиона в Гингам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки