ЦСКА не се предаде и се добра до равенството във Франция (видео)

Френският шампион Лил имаше преднина от два гола срещу руснаците, но те все пак достигнаха до ремито

ЦСКА не се предаде и се добра до равенството във Франция (видео)

В първи мач от група „В” на Шампионската лига един срещу друг на стадион „Лил Метропол” се изправиха отборите на Лил и ЦСКА (Москва). Срещата завърши при равенство 2:2, въпреки че домакините имаха преднина от два гола до 72-ата минута на двубоя. Руският тим се активизира в последните минути на сблъсъка и с попадение в 90-ата минута си осигури важната точка.

През първото полувреме Лил бе пълен господар на терена и бе истинско чудо, че френският шампион водеше само с един гол на почивката на мача. Домакините направиха безброй пропуски пред Владимир Габулов. В 45-ата минута Муса Соу нацели дясната греда на вратата на ЦСКА, но все пак няколко секунди по-късно поправи грешката си и технично откри за 1:0.  

ЦСКА пък нанесе само два удара през първите 45 минути – благодарение на Вагнер Лав и Кауна, като и двата изстрела бяха извън рамките на вратата.

Лил излезе с два гола напред само след 12 минути игра от началото на второто полувреме. Беноа Педрети бе автор на второто попадение за французите. Така шампионът на Франция имаше солиден аванс, който обаче бе намален в 72-ата минута, когато Думбиа се разписа с удар от около 10-ина метра. Крайното 2:2 бе оформено отново от футболиста от Кот Д’Ивоар, който изравни в последните секунди на мача след отлична комбинация.

Така Лил и ЦСКА взеха по точка от първия си двубой. Изненадващо група „В” е оглавявана от Трабзонспор, който надви с 1:0 Интер насред „Сан Сиро”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки