Новият селекционер Михаил Мадански: Целта е да подмладим отбора

"Ще опитам да направя така, че в отбора да не се говори за бира и мадами, а за футбол"

Новият селекционер Михаил Мадански: Целта е да подмладим отбора

Временният селекционер Мадански обяви, че Валери Божинов и Станислав Манолев ще бъдат върнати в националния. Както е известно, двамата имаха сериозен конфликт с Лотар Матеус.

„Не може да си позволяваме да не викаме такива футболисти", заяви Мадански. Твърде възможно е обаче подмладяването на отбора да засегне Мартин и Стилиян и те да не бъдат викани повече. Самият той заяви по този въпрос: „Не мога да ви кажа, защото съм треньор от няколко часа.

Време е в националния тим да се направи подмладяване, а не само да се говори за него. Ще опитам да направя така, че в отбора да не се говори за бира и мадами, а за футбол.

Искам да внеса малко свежест, да влея нови сили на тима. Българските футболисти не са толкова лоши." Той коментира, че не е наясно все още с какъв щаб ще работи и дали ще остави Илия Груев. Ето и какво още каза новият селекционер пред „Труд”.

- Какво поискаха от вас шефовете на БФС, г-н Мадански?
- Целта на футболния съюз е ясна - да се подмлади националният отбор. Искат се нови имена в отбора. Може би става въпрос за някои от момчетата, които аз тренирах като селекционер на юношеския и младежкия тим. Вероятно това е и причината да се спрат на мен като заместник на Лотар Матеус.

- Кои от тях ще извикате за последната квалификация с Уелс?
- Много рано е да говоря с конкретика. Едва преди няколко минути ми се обадиха от футболния съюз и ме хващате на път за централата. Нека първо поговоря с Борислав Михайлов и ще мога да дам повече  яснота.

- Иска ли ви се да останете селекционер и след мачовете срещу Уелс и Украйна?
- Въобще не съм мислил по този въпрос. Съгласих се веднага на предложения вариант. Аз съм треньор по футбол и искам да работя точно това. Радвам се, че имам възможност.

- Под ваше ръководство младежките национали изиграха два силни мача с Холандия и Шотландия (0:1 и 0:0 - б. а.). Кой ще ги води сега?
- Когато е двубоят с Уелс, имаме квалификация на младежите срещу Люксембург. Надявам се, че ще спечелим. Треньор в този двубой ще бъде моят асистент Аян Садъков.

- Ще планирате ли с Борислав Михайлов контроли за ноември, когато са баражите за „Евро 2011"?
- И за този въпрос ми е рано. Точно на тези дати имаме два квалификационни мача срещу Австрия с младежкия тим. Много зависи какво ще е и моето бъдеще.

-Стилиян Петров и Мартин Петров са титуляри в „Астън Вила" и „Болтън", но има дискусия дали трябва да продължат да играят за България. Ще ги викате ли?
- Първо ще се чуя с тях по телефона. Искам да знам мнението им за бъдещето. Всички знаем какво могат Стилиян и Мартин. Освен това мачът с Уелс не е важен за класиране и дава възможност да се опита нещо ново. Но има време до петък, когато трябва да се разпратят повиквателните.

- Бяхте за кратко асистент на Лотар Матеус. Правилно ли е уволнението му?
- Точно десет дни работихме заедно. Възхитен съм от личността Лотар Матеус. Не очаквайте да кажа някаква критична дума към него. футболният съюз е взел решение да се раздели с Лотар Матеус. За мен той винаги ще бъде една от най-големите фигури в световния футбол. 

Канят трима „моряци“ в националния тим

Вижте и кои са те

Юношите до 16 г. удариха Черна гора

На старта на международния приятелски турнир "Милян Милянич"

Илиан Илиев отново взе 14 от чужбина, има само 1 промяна

Вижте повиканите национали, играещи зад граница

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки