Перник забрави какво е да биеш грандовете

След завръщането си в А група през сезон 2008/09 Миньор не е записвал успех на своя стадион срещу грандовете. Преди няколкогодишното си изгнание из долните нива на българския футбол ЦСКА и Левски си тръгваха доста често с набедени глави.

Перник забрави какво е да биеш грандовете
След завръщането си в А група през сезон 2008/09 Миньор не е записвал успех на своя стадион срещу грандовете. Преди няколкогодишното си изгнание из долните нива на българския футбол ЦСКА и Левски си тръгваха доста често с набедени глави. В последните три сезона обаче тенденцията се е променила коренно. За този период перничани нямат нито една победа над сини, червени и Литекс -1 реми и 7 поражения при голова разлика 2:14. Интересното е, че и двете попадения са в мача с ЦСКА -2:4.
 
В този период някои от домакинствата бяха игра-ни в Кюстендил, София и Мездра заради наказания, но още при завръщането си на своя стадион жълто-черните паднаха безславно от Левски с 0:2 на 23 ноември 2008 година. Последваха още две загуби от сините, също толкова от ЦСКА и Литекс. Нулевото равенство срещу тима от „Герена" през тази пролет е най-сериозното постижение на чуковете пред своя публика. Интересното е, че в същото време перничани записаха историческа победи като гост над ЦСКА с 3:0, а също и равен на „Герена" срещу Левски, където дори изпуснаха победата в края. Освен това чуковете регистрираха доста прилични класирания в предходните три сезона и ако започнат отново да показват зъби на грандовете в Перник, може да се превърнат в доста сериозен фактор в първенството. Засега обаче Левски, Литекс и ЦСКА в миньорския град се стряскат единствено от публиката, а преди още на Владая пълнеха гащите.
 
Към днешна дата Миньор се задоволява вкъщи само с победи над отбори като Монтана и Видима, което е крайно недостатъчно и обидно за пернишката публика, която е свикнала да вижда Левски и ЦСКА на колене. С това може да си гарантираш само оставането, но нищо повече.
 
Сега наред е мач с шампиона Литекс, който жълто-черните победиха за последно с 4:3 на 3 юни 2000 г. в мач без значение. Така че едва ли ловчанлии ще срещнат кой знае колко трудности и сега.
 

Именно успехите над грандовете бяха емблемата на Миньор в миналото, докато сега положението в тези мачове е повече от плачевно. 

Марек помоли Перник да тренира на Стадиона на мира

Общинарите в Перник ще решават каква да е цената за ползване на сесия утре

Коматево посреща финала за Купата на Аматьорската футболна лига

Верея и Миньор ще спорят за отличието

Стойчо Стоев: Миньор Перник ми помогна много

Един състав винаги има нужда от но­ви лица, имаме набелязани футболисти и вече водим разговори с тях, заяви Стоев

Общинският съвет в Перник прекрати концесията на Миньор 1919 за стадион "Звезда"

Футболният клуб не превеждал договорените 10 000 лева на година и не създал работни места

Миньор (Перник) също на финал за Купата на аматьорската лига

"Чуковете" ще спорят с Верея за отличието

Миньор смаза Велбъжд с 6:1 за най-убедителната си победа през сезона

Капитанът Томислав Павлов вкара хеттрик само за 8-9 минути в края

Почина бившият футболист и треньор на Миньор Живко Карадалиев

Като треньор е водил отборите на Миньор, Пирин и Металург

Наказаха Миньор Перник с лишаване от домакинство

Наказанието ще бъде изтърпяно на двубоя срещу Велбъжд Кюстендил, който е на 6 април

Фенове на Миньор сътвориха поредния екшън в Перник

Тези, които отговарят за носилката - Готвачо и Пожаро, също са налетели към пейката на гостите, споделиха очевидци за Novsport.com

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки