Сините разочароват в трудните гостувания

Всеки подреден отбор си взима своето срещу треньора Георги Иванов

Сините разочароват в трудните гостувания

Следващият кръг от А група ни предлага едно много интересно дерби. Двубоят между Черноморец и Левски може да бъде разгледан през доста призми. В случая ще се спрем на една тенденция. Тази, че сините имат доста затруднения при гостуванията на сериозни отбори от години насам. Този сезон Георги Иванов трябваше да мине досега през три по-трудни мача извън София. Във всички от тях претърпя поражение.

 

Първата среща беше със Спартак Търнава. Мач, който започна перфектно за сините. Сьорд Арш вкара хубав гол с глава. Общият резултат набъбна на 3:1, а класирането изглеждаше осигурено. Нарисуван мач. На почивката феновете на Левски вече умуваха кой би бил най-удобният съперник в следващия кръг от Лига Европа. Второто полувреме обаче се превърна в истински кошмар. Словаците буквално разглобиха отбора на Георги Иванов. В крайна сметка се стигна до продължения и дузпи, в които късметът бе на страната на по-силния.

 

Вторият случай бе при гостуването на Черно море. В този мач вече не може да става дума за добро полувреме. Моряците съвсем заслужено победиха Левски с 3:1. Добре, че тогава беше Иван Цветков да вкара гол от пряк свободен удар, защото от игра просто нямаше как да стане. Разликата с двубоя със Спартак Търнава бе, че положителните страни бяха още по-малко, дори клоняха сериозно към нулата.

 

Дойде ред и на откриването на стадиона в Разград, седмица преди което на „Герена” ликуваха след драматична победа с 3:2 над Литекс. Сините тъкмо си бяха повярвали. Лудогорец обаче изнесе футболен урок на Георги Иванов и компания и незаслужено победи само с 2:1. Ако се върнем към миналата година, тази тенденция се очертава още по-ярко. В квалификационните кръгове на Лига Европа Левски се добра до равенства при гостуванията в Швеция на Калмар и АИК. В групите на турнира голата истина лъсна на бял свят. Сините отидоха в Португалия с амбиции да постигнат резултат, но катастрофираха жестоко с 0:5 срещу Спортинг. Резервите на Лил също си Взеха своето и победиха с 1:0, без да си дават много зор. На снега в Гент само късметът спаси Левски от погром. Белгийците биха само с 1:0, но сините си бяха все така безпомощни.

 

Тежките гостувания в първенството през миналия сезон не се различаваха особено. В първия полусезон Литекс обърна от 0:1 до 2:1 в Ловеч. Малко по-рано и Черноморец беше постигнал успех със същия резултат над Левски в Бургас. Всяко гостуване срещу стойностен и подреден отбор в предната година и половина носи разочарование на треньора Георги Иванов.

 

Последният мач на сините с Локо Сф бе спечелен с 4:0. След двубоя обаче станахме свидетели на невиждано нещо. Всички футболисти на Левски сякаш изведнъж осъзнаха, че играта им като гост не е наред и това е основен проблем. Направо го пееха в синхрон. Преди това явно не са разбирали, че изгубените точки във Варна, Разград и къде ли още не са били нужни. Сега вече това е преминало от подсъзнателно към съзнателно ниво. Като дар на "Герена" в същия момент дойде и почивката за националните отбори. Достатъчно време за работа върху осъзнатия проблем. Тази неделя е идеална възможност за Левски да докаже, че наистина е способен да играе силно извън София.

 

Победа с убедителна игра би опровергала всички твърдения, че сините няма как да станат шампиони с тези изпълнители най-вече извън, а и на терена. Ако загубят пък, просто ще докажат, че е така.

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки