Левски сменя "Найк" с "Пума"

От новия сезон на „Герена" ще са с екипи като на Лацио и Уругвай

Левски сменя "Найк" с "Пума"
Левски ще смени екипировката от но­вия сезон, научи „Меридиан Мач". „Сините" няма да продължават конт­ракта с американския гигант „Найк", който изтича през лятото на 2012 година.
 
„За­петайката" ще бъде заменена от екипи­ровка, произведена от германския кон­церн „Пума". Нови­ната все още не е потвърдена официал­но от „Герена", а се очаква това да стана чак в края на настоящия сезон. Както е известно, през месец май 2010 година „си­ните" подписаха за две години с „Найк", като преди това от­борът се обличаше от немската фирма „Улшпорт".
 
Според запознати ръководството на Левски не е доволно от екипите, които американците доста­вят на „Герена". Ар­тикулите били от класа под средното ниво и в цветове, ко­ито не съвпадат с те­зи, които обикновено използва клубът.
 

Така от новия сезон „сините" ще играят с фланелки като тези на римския Лацио и южноамериканския гранд Уругвай и че­тирикратния свето­вен шампион Ита­лия. „Пума" домини­ра на африканския пазар, като около 90 процента от нацио­налните отбори по футбол там са екипи­рани именно от гер­манската компания. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки