Сливнишки герой спечели опашкарското дерби срещу Малеш Микрево с 2:0 (снимки)

В мач без особени футболни достойнства, но с много битка, отборът на Сливнишки герой записа много важна победа в опашкарското дерби срещу Малеш Микрево

Сливнишки герой спечели опашкарското дерби срещу Малеш Микрево с 2:0 (снимки)

В мач без особени футболни достойнства, но с много битка, отборът на Сливнишки герой записа много важна победа в опашкарското дерби срещу Малеш Микрево. Двубоят бе част от IX кръг в първенството на запад и се игра на стадион „Георги Аспарухов” в София.
 

Мачът започна нервно, без много положения пред двете врати. Фаловете бяха най-често срещаното нещо на терена, а студът допринасяше за сковаността на двата състава. Все пак в 22 минута дойде и първото опасно положение пред една от двете врати. Ангел Тошев от отбора на Сливнишки герой се откъсна в наказателното поле, но преди да отправи удар беше блокиран от бранителите на гостите. Кочилов също притесняваше отбраната на Малеш с честите си пробиви по фланговете.

 
До края на първото полувреме обаче не се случи нищо съществено, като отборът на Сливнишки герой продължи да бъде по-активният на терена, докато гостите от Микрево чакаха своя шанс на контраатаки.
 
Действията на терена през втората част не се различаваха особено. Само минута след като играта беше подновена, символичните домакини имаха шанс да открият резултата. Цветомир Генов пое топката, проби и стреля от 30 метра, но топката излезе в аут.
 
Двамата старши треньори извършиха поредица смени, като тези в състава на Сливнишки герой дадоха отражение. В 75 минута беше извършена последната смяна в щаба на домакините. Христо Петров влезе на мястото на Тошев и това се оказа разковничето в сблъсъка. Само три минути след като се появи на терена, Петров откри резултата. Той получи топката пред дъгата на наказателното поле и с прецизен удар вкара в долния десен ъгъл за 1:0.

 
Това далеч не беше всичко в срещата. След още 6 минути, отново той покачи на 2:0. Този път заслугата изцяло е на Любомир Симеонов, който проби по фланга и центрира в наказателното поле към Петров, който оставен непокрит, от близка дистанция, нямаше как да сбърка.

 
До края на двубоя гостите така и не успяха да отвърнат подобаващо и по този начин те допуснаха поредна загуба, закотвяйки се на дъното с едва 5 точки. С днешния си успех, отборът на Сливнишки герой пое глътка въздух и се изравни по точков актив с осмия- Септември (Симитли), който обаче има мач по-малко. И двата тима имат по 9 точки. 

 



 Край на срещата! Изключително важен успех за Сливнишки герой!

 89 минута: Три минути добавено време на двубоя!

 84 минута: ГОООЛЛЛЛ! 2:0 за Сливнишки герой! Любомир Симеонов проби по левия фланг, центрира в наказателното поле на Малеш. Там вратарят Василев излезе неразчетено, топката мина покрай него и попадна в непокрития Петров, който от 5-6 метра вкара в опразнената врата!


 81 минута: Възможност за Малеш. Играч на гостите беше фаулиран малко пред дъгата на наказателното поле. Марин Георгиев изпълни фаула, но би много над вратата на Велчев.

 78 минута: ГООООЛЛЛ! 1:0 за Сливнишки герой!  Христо Петров получи топката пред дъгата на наказателното поле. Направи 2-3 крачки и стреля неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Василев!


75 минута: Трета, последна смяна в щаба на домакините. Ангел Тошев напуска игра. Влиза Христо Петров.

 71 минута: Смяна в състава на Сливнишки герой. Деян Петров излиза, а на негово място в игра се появи Шмедин.

 64 минута: Лъчезар Дафков влиза в игра за гостите на мястото на Никола Мицански.

 61 минута: Опасност пред вратата на Малеш. Величков спринтира по десния фланг, центрира в наказателното поле, където Тошев стреля с глава, но Васил Василев беше на мястото си и спаси.

 59 минута: Смяна и в състава на гостите. Марин Георгиев влиза в игра

 55 минута: Малеш също започна да атакува. Венцислав Стоянов влезе в наказателното поле на Сливнишки герой, стреля, но защитник блокира удара му.

 53 минута: Алдев проби по левия фланг, стигна границата на наказателното поле и центрира по земя, там пред очите на Павлов топката беше изчистена от бранител в червено.

48 минута: Смяна в състава на домакините. Кучилов излиза, а на негово място влиза Алдев.

 47 минута:Нова атака за домакините. Футболист на Сливнишки герой проби по левия фланг, центрира по земя в наказателното поле и там Деян Петров от малкото наказателно се размина с топката.

46 минута: Пропуск за Сливнишки герой! Цветомир Генов пое топката пред центъра на терена, проби и стреля от 30 метра. Топката мина на 5-6 метра покрай левия страничен стълб на Василев.

Начало на второто полувреме


 45 минута: Край на първото полувреме!

 Зачестиха фаловете и от двете страни. Подвиквания от феновете на стадиона също не липсват. "Боклук, свири дузпа, дай фаул, направи му едно салто и т.н. Съдията, съдията ... "

 Сливнишки герой владее инициативата в двубоя, Малеш разичта предимно на контраатаки.

 32 минута: Отново Кристиян Кочилов е най-опасният футболист за вратата на Малеш. След центриране по десния фланг, той получи топката и стреля с глава от голямото наказателно поле. Топката попадна право в ръцете на Василев, който я улови.
 

22 минута: Първи сериозен пропуск в двубоя! Той е пред вратата на гостите. Ангел Тошев се откъсна от отбраната на Малеш, влезе в наказателното поле и в решителния момент, когато щеше да стреля беше блокиран чисто от Велев и Сондев.

 Безинтересни първи 15 минути на мача. Действията се водят предимно в центъра на терена. Сливнишки герой е по-активният тим, но като цяло липсват опасностите пред двете врати.

12 минута: Символичните домакини получиха правото да изпълнят пряк свободен удар опред границата на наказателното поле. Кочилов го изпълни, но стреля високо в аут.

3 минута: Първи пропуск в мача.Куртелов получи удобен пас от свой съотборник, влезе в наказателното поле и стреля опасно. Шутът му мина на 2-3 метра встрани от вратата на Василев! 

 Начало на мача

Около 100 фена са се събрали в Сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов"!

Стартови състави: 

Сливнишки герой: 1. Никола Велчев, 2. Николай Величков, 5. Цветомир Генов, 14. Любомир Симеонов, 7. Кристиян Кочилов, 25. Деян Петров, 20. Иван Спахиев, 17. Николай Миланов, 24. Юлиян Куртелов, 26. Борислав Павлов, 18. Ангел Тошев

Резерви: 86. Янко Димитров, 10. Ивайло Самарджиев, 24. Емил Колев, 9. Христо Петров, 15. Мариан Хаджиев, 13 Даниел Шмедин, Алдев

Малеш Микрево: 26.Васил Василев, 15. Петър Кепов, 3. Румен Сондев, 17. Благой Станков, 5. Цветан Антов, 22. Венцислав Стоянов, 8. Георги Жечев, 18. Румен Кънчев, 10. Никола Мицански, 11. Мартин Станков, 7. Атанас Атанасов

Резерви: 91. Захари Димитров, 2. Лъчезар Дафков, 23. Борислав Стоянов, 20. Марин Георгиев, 14. Николай Дичев, 25. Здравко Стойков

Николай Митов: Надхитрихме Монтана, това беше целта

Петър Колев се поколеба на въпрос дали ще остане на „Огоста“

ОБЗОР: Септември е на точка от завръщане в елита

Монтана остава във Втора лига, Марек си осигури поне бараж

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки