33 метра транспарант в подкрепа на Херо опъват феновете в Бургас

Бургас и цяла България се обединиха в подкрепа на настоящия треньор на Черноморец

33 метра транспарант в подкрепа на Херо опъват феновете в Бургас
33-метров транспарант в подкрепа на треньора Димитър Димитров ще опънат феновете на Черноморец (Бургас) на дербито с Левски в неделя.
 
В четвъртък Херо обяви, че има злокачествен тумор в сто­маха и с невероятно мъжката си постъп­ка в този труден за него момент просъл­зи не само слушащата го аудитория в за­лата, но и цяла България. Защото с пове­дението си Димитър Димитров доказа, че е име икона за родния футбол и в чисто човешки план.
 
Транспарант на стадион "Лазур" в не­деля ще опънат дори феновете на Не­фтохимик, които за сефте ще стъпят на мач на градския съперник. Правят го за­ради треньора, донесъл им толкова щаст­ливи мигове с любимата "Нафта" през 90-те години. "Стискаме му палци, защото той направи революция в бургаския фут­бол. Заслужава дълбок поклон не само от нас, а от целия град", единодушни бя­ха вчера футболисти от славния отбор на Нефтохимик, стигнал до вицешампионската титла през 1997 г.
 
Всеки, който познава Херо по-отблизо, е наясно, че той ще се пребори с болестта. Херо ще се бори като лъв, както го е правил вина­ги на мачовете, независимо дали е бил начело на националния отбор, Нефтохи­мик, Левски, Литекс, Велбъжд, Локо (Пд) и Черноморец. Защото през 2005 г. той не реши, че е ве­лик, и започна да гради но­вия Черноморец, тръгвайки от "В" група с мачове по се­ла и паланки. "Направих го, заради града си и не съжа­лявам", признава Херо.
 
От клубната канцелария на Черноморец обяви­ха, че продажбата на билети върви с пълна пара. Досега над 3000 от ценните хар­тийки са продадени. Пенсионери, които до­бре пазят в съзнанието си треньорските триумфи на Хе­ро с "Нафтата", обявиха, че си купуват билети по 5 лева и не ползват привилегията да плащат по 2.
 
"За Херо съм готов да дам живота си, за­щото заради него съм бил горд, когато мачкахме наред с любимата ни "Нафта", приз­нава 74-годишният Страти Великов. Очакванията са ут­ре от 18:00 часа на стадион "Ла­зур" да се изсипят минимум 10 000 души.
 

24 часа след двубоя 52-годишният бургазлия ще се из­прави пред най-сериозната си битка. Както сам казва, длъжен е да се бори. Цяла България ве­че стиска палци за Херо и ще го прави до преборването на коварната болест. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки