Боримиров: Моментът е удобен за Левски да бие ЦСКА

Даниел Боримиров няма да спази забраната да стъпва на футболни стадиони и ще бъде на трибуните на "Васил Левски" в петък за вечното дерби

Боримиров: Моментът е удобен за Левски да бие ЦСКА
Легендарният футболист и бивш спортен директор на Левски Даниел Боримиров смята, че сините трябва да се възползват от създалата се ситуация в ЦСКА.
 
„Очак­вам едно истинско дерби. Левски трябва да използва това, което се случва на стадион „Българска армия" в последните дни в своя полза. Смятам, че ситуацията в ЦСКА е подходяща за сините. В това дерби моментната форма няма значение. Най-важна е мотивацията и това футболистите да пока­жат максимума на възмож­ностите си. Мисля, че исто­рията също го показва. Ще победи отборът, който се раздаде докрай. Според мен това ще е Левски", започна Боримиров пред „Тема Спорт".
 
„Не знам защо на „Герена" са решили да се скрият така преди дербито. Не съм тол­кова навътре в клуба. Един­ственото обяснение, което имам, е, че отиграват зауче­ни положения за мача. В петък ще бъда на трибуни­те и ще гледам на живо срещата. Не съм привърженик и ще присъствам по професио­нални задължения. Имам взаи­моотношения с чужди клубо­ве, на които докладвам за футболисти и т.н. Във фут­бола съм от 23 години. Така си изкарвам хляба и никой не може да ми отнеме правото да работя. Нашата държава има закони и те трябва да се спазват. Проверете дали ед­на забрана за посещение на мачове не влиза в противо­речие с нашата конститу­ция спрямо правата на про­фесионалист. Не искам да разкривам имената на клубовете, с които работя, защо­то в България много се спеку­лира по подобни въпроси", продължи легендата.
 
Както е известно, преди по-малко от месец Районният съд в Сли­вен наложи на Боримиров забрана за посещение на спортни събития за 1 година по закона за спортното хули­ганство.
 

„Щом собственикът изне­могва финансово, няма нищо лошо да продаде клуба. Така ще дойдат нови инвестито­ри. Какво ще се случи след това не е ясно. Всичко е въз­можно. Не е редно да говоря дали има вариант отново да започна работа на „Герена". Засега това са само догадки", завърши легендата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки