Сколари е платил 3 милиона евро данъци от периода като селекционер на Португалия

Разследване показва, че бразилецът е трябвало да плати данъци върху печалбата от използването на права от реклами, използвайки името или лицето си

Сколари е платил 3 милиона евро данъци от периода като селекционер на Португалия

Португалските власти обявиха, че Луис Фелипе Сколари е платил 3 милиона евро (3,4 милиона долара) данъци от периода, когато е бил селекционер на националния отбор на страната между 2004-а и 2007-а година. Разследване на данъчната служба на страната показва, че бразилецът е трябвало да плати данъци върху печалбата от използването на права от реклами, използвайки името или лицето си. 

 

В специално изявление от снощи, Сколари потвърждава, че е съгласен да плати сериозната сума, но не уточни кога ще стане това. Може обаче да се смята, че случаят е приключен и данъчните органи на Португалия са оттеглили претенцията си. 

 

Разследването по този случай започва през май 2014-а година, когато той обаче отрече обвиненията и ги нарече безпочвени. Той добави, че съвсем коректно е попълнил данъчната декларация и неговите данъци са платени и правилно описани преди това, като той е описал всичките си приходи от работата като треньор на Португалия. Сколари заведе Португалия на финал на Европейското първенство през 2004-а година, както и на полуфинал на Световното първенство в Германия две години по-късно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки