Ботев (Враца) излъга Видима в Севлиево и си тръгна с трите точки от "Раковски" (видео)

Новаците спечелиха с 1:0, двата тима завършиха мача с по 10 души на терена

Ботев (Враца) излъга Видима в Севлиево и си тръгна с трите точки от "Раковски" (видео)

Новакът в родния елит Ботев (Враца) спечели изключително ценни три точки срещу директен съперник в битката за оцеляване, надигравайки Видима (Раковски) в Севлиево с минималното 1:0 в мач от последния 15-и кръг на есенния дял от българската „А” футболна група.

Домакините започнаха много добре мача и бяха пълни господари на терена през първата част, като още в първата минута имаха възможност да открият резултата.

Тогава Георги Какалов проби отляво и центрира опасно в наказателното поле на гостите, но Веселин Стойков от два метра не успя да улучи опразнената врата и стреля в аут. Момчетата на Костадин Ангелов продължиха да диктуват събитията на терена, като Георги Какалов бе най-опасен за отбраната на Ботев, но дългокосият нападател често се увличаше в индивидуални действия, а неговите съотборници не бяха концентрирани пред гола.

В 30-ата минута новаците останаха и с човек по-малко на терена, след като Николай Николов получи директен червен картон заради остро влизане с двата крака напред.

Последваха разправии с главния рефер Александър Костадинов, довели до жълт картон на стража на гостите Цветковски, но така или иначе паузата дойде при нулево равенство и числено предимство в полза на Видима.

След почивката обаче гостите, донякъде изненадващо, започнаха по-силно и се опитаха да упражнят преса, но след 50-ата минута Видима отново овладя инициативата.

Последваха обаче две ненужни нарушения на Цветомир Панов, който в рамките само на 5 минути получи два жълти картона и в 63-ата бе изгонен. След като останаха с по 10 души на терена двата тима понижиха темпото на игра, но в заключителната част на срещата гостите от Враца нанесоха своя удар.

В 81-ата минута след центриране от пряк свободен удар резервата Тихомир Найденов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и стреля силно, а след лек рикошет топката попадна в мрежата на Колев за 1:0. Попадението доведе до остро недоволство отстрана на публиката на домакините, която започна мигновено да напуска стадиона.

Въпреки това, в самия край на мача домакините имаха още една отлична възможност да се разпишат, след като Кожухаров бе оставен непокрит на не повече от метър от вратата, но не можа да насочи топката с глава в очертанията на вратата и така гостите си тръгнаха с трите точки от стадион „Раковски”.

С тях те събраха общо 14 и се отдалечиха на 4 от опасната зона, където остана да зимува съставът на Видима.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки