Тони Здравков: Мога да остана в Левски, но тръгвам при добра оферта

Наи-късно до 15 декември ще взема окончателно решение за бъдещето си, призна специалистът

Тони Здравков: Мога да остана в Левски, но тръгвам при добра оферта

В последните дни излязоха информации, че Тони Здравков е изгонен от Левски. Те бяха породени от факта, че помощник треньорът на "сините" не бе във Велико Търново за мача с Етър за Купата. Отсъствието е било породено от друг ангажимент към клуба. Дали Здравков ще остане на "Герена" и ясно ли е бъдещето му, можете да прочетете в следващите редове:

 

Има ли яснота дали бъдещето ти е свързано с Левски?

- Имам предложение от клуба да остана, ако имам желание. Тодор Баткоб ме е уверил, че това няма да е проблем. Все още не съм взел окончателно решение по този въпрос. В момента почивам, както целият отбор го прави. Ръководството показа, че има доверие в мен, а дали ще остана, ще видим.
 
Ясно ли е на какъв пост ще работиш, ако останеш на "Герена"?
 
- Не. Няма яснота по този въпрос. В момента спортният директор, треньорът и играчите са в почивка. Николай Костов и Георги Иванов може би се занимават странично с някакви неща около клуба, но моето място не се обсъжда. Това ще стане, ако е сигурно, че ще остана. Преди празниците със сигурност ще се знае. Не виждам смисъл да напускам Левски, ако не намеря добра работа с нужните условия в друг клуб.
 
Имаш ли конфликт с някого от Левски?
 
- Не. Нямам никакви конфликти с никого от клуба, както и никой няма проблеми с мен. Някои хора се опитват да изкарат нещата така, че има напрежение и скандали, но това въобще не е така. Всичко е наред. В добри отношение сме, както винаги е било.
 
Виждал ли си се с Николай Костов последните дни, разбирате ли се с него?
 
- Не съм го виждал. Той е в почивка. Отношенията ни са добри. Като всеки професионалист Костов има конкретни разбирания, според които работи. Иска да има екип, с който да може да
действа целенасочено. Няма да му преча. Никога не съм го правил и няма и да го правя.
 
Къде беше в събота, когато Левски игра във Велико Търново?
 
- Имах друг ангажимент към клуба, но не мога да кажа за какво става въпрос, защото е вътрешна информация.
 
Все пак предполагам, че не си бил 6 София...
 
-Не.
 
Името ти се спряга за различни места - Ботев Bp, Монтана, имал ли си разговори с някой клуб?
 
- До момента никой не е говорил с мен за нещо конкретно. Обаждания, в които да ме питат: "Би ли дошъл евентуално да работиш тук, че да си тръгнеш от Левски...", не ги смятам за сериозни. Приказки по кафенетата за мен не са неща, които да се възприемат като оферти. Досега от нито един клуб не са се свързали с мен, за да говорят за конкретни детайли и точни условия.
 
Ако има такива за треньорския пост, готов ли си да напуснеш Левски?
 
- Досега съм бил старши треньор навсякъде, само в Левски съм бил помощник, така че това няма да е нищо ново за мен. Искам да съм в клуб, в който се работи с последователност и идея за развитие. Отбор с амбиции и перспектива. Нямам желание да съм на място, където се работи на парче. Не съм такъв човек. Искам всичко да ми е подредено, да мога да разчитам на сериозно отношение, конкретни цели и добра организация.
 
Предполагам, че в такъв случай ще искаш да започнеш зимната подготовка заедно с тима, което означава, че скоро трябва да вземеш окончателно решение...
 
- Да, абсолютно. Най-късно до 15 декември трябва да реша какво ще е бъдещето ми. Това е краен срок. Не мога да отида на някакво място след Нова година, на 6-7 януари, и да започна работа. По време на зимната пауза играчите може да почиват, но треньорите са заети. Това включва подбор за селекция, изготвяне на подготвителна програма, нареждане на контроли, лагери и т.н. Не става ей така.
 
Би ли започнал отново работа в клуб като Калиакра?
 
- Бих започнал навсякъде, където ми предлагат нужните условия, за които споменах вече.
 
Значи по принцип си заинтересован?
 
- Какво ще каже за интересован? Обаждam ми се от Банско, примерно, и ме питат дали бих отишъл там да започна някаква работа. Ама каква е тази работа, какви са тези неща, с подобно отношение няма как да стане. Навсякъде, където съм работил, съм оставял следа. Тръгвам си и после идва нов треньор, който гони 7-8 играчи и разрушава изграденото досега. Отборът започва да се мъчи и резултатите идват по-трудно.
 
Калиакра ли имаш предвид?
 
- В Каварна, в Смолян. Идват нови треньори и разрушават изграденото, след което започват някаква работа. Много по-лесно е да вземеш направеното досега и да надграждаш. Миналата година Калиакра показваше приличен футбол за играчите, с които разполагаше. Този сезон не е така.

 

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки