Антон Генов сложи край на 25-годишната си кариера (снимки)

В Гранд Хотел София Антон Генов отпразнува своя професионален юбилей – 25 години футболно съдийство. С това той сложи край на своята спортна кариера и прекрати ангажиментите си като рефер

Антон Генов сложи край на 25-годишната си кариера (снимки)

С бляскаво събитие, на което бяха поканени представители на родните футболни грандове и много популярни личности, Антон Генов сложи край на съдийската си кариера.

В Гранд Хотел София Антон Генов отпразнува своя професионален юбилей – 25 години футболно съдийство. С това той сложи край на своята спортна кариера и прекрати ангажиментите си като рефер. 

С изпълнението на популярния струнен квартет Интро бяха посрещнати гостите, сред които Свилен Нейков,  Министър на физическото възпитание и спорта, Димитър Пенев, Даниел Боримиров, Стефан Орманджиев, Пламен Марков, Красен Кралев, известни български действащи рефери и ветерани, представители на БФС, ПФЛ, АФЛ, Асоциация на футболистите в България, бизнесмени, политици, хора от българския културен елит. 

На събитието Антон Генов подари своя любима фланелка на проспериращия български рефер, Станислав Тодоров, който спечели по-рано същия ден в категорията „Съдия на годината“.

„Нека Станислав да надмине моите успехи, както и на всички добри съдии преди мен и да бъде в помощ на младите рефери“, пожела на своя колега Антон Генов.

Бенефисът на терен на Антон Генов бе на мача Етър – Левски (0:3) за Купата на България на 3-ти декември. Преди началния сигнал обявеният за най-добър рефер у нас през последното десетилетие получи подаръци и цветя от БФС, Профилигата, Съдийската комисия и двата клуба.

„Излизам от съдийството с чувството на изпълнен дълг, сподели пред медиите Генов. – По всякакъв начин ще съдействам съдийството в България да се развива успешно и с радост ще предавам натрупания опит на младото поколение проспериращи съдии, в чиито ръце е бъдещето”, допълни той.

Антон Генов е футболен съдия в продължение на 25 години, от които 15 години – А-ПФГ и 13 години международен съдия. Зад гърба си има 260 мача в А-ПФГ, 60 международни срещи, 12 дербита Левски-ЦСКА, 3 финала за купата на България и 2 финала за Суперкупата на България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки