Сензациите в пресата: Египтяни изкушават Регекампф с много пари

Синдикът е песимист за ЦСКА, Левски ще взима само чужденци тази зима, тръшнаха вратата за Венци Христов

Сензациите в пресата: Египтяни изкушават Регекампф с много пари

Сензациите в родната спортна преса на 25 ноември, сряда, 2015 година:

7 дни спорт: Синдикът на ЦСКА е песимист за оздравителен план, мъмри Сашо Тодоров

Втори ден на стадион "Българска армия" тече ревизия на ПФК ЦСКА АД. Новоназначеният синдик в клуба Дора Милева чете документи, свързани с финансовото състояние на обявения в процедура по несъстоятелност клуб. Рано-рано в 10 часа на вчерашния ден започна и срещата на дамата с настоящия изпълнителен директор на дружеството Александър Тодоров. Срещата не е била от най-приятните за Тодоров, след като към него е имало доста критики. Синдик Милева е питала защо той като материално отговорно лице на ЦСКА е слагал подпис под различни договори, анекси и платежни нареждания, които са донесли купища финансови загуби от загубени дела или изплащане на необяснимо високи обезщетения на играчи, треньори и различни бивши служители, минали през "Армията".

Госпожа Милева е поискала абсолютно всички налични анекси към договори. До икономистката от Кърджали е достигнал изключително притеснителният слух, който върви из Борисовата градина, че са горени доста анекси към договори от различен характер. И това се е случвало по времето на преговорите за смяна на собствеността в ЦСКА през март и април месец, когато Александър Томов прехвърли акциите си на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев.

След срещата с настоящия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров синдик Милева е посетила и кантората на нейния предшественик Радослав Тонев. Двамата са обсъдили доклада, който е бил изготвен от Тонев за състоянието на "червените", който той представи в съда на първото общо събрание на кредиторите миналия месец. Освен това Радослав Тонев е предал и наличната при него документация, свързана с ЦСКА. Пред свои близки Дора Милева е споделила изключителното си притеснение от видяното до този момент от нея в документите. Милева не е оптимист относно евентуално бъдещо оздравяване на ЦСКА. Дамата е споделила, че състоянието, в което е клубът, може да се квалифицира като трагично.

Тема спорт: Замалек иска треньора на Литекс

Старши треньорът на Литекс Лауренциу Регекампф мо­же да се озове на нова работа съвсем скоро. Той е получил оферта да застане начело на египетския Замалек от Нова година, съобщава местният сайт Filgoal.com. Новината бе­ше разпространена и от ме­диите в Румъния.

Все още оба­че не е ясно дали той ще я приеме, но вчера представи­тели на клуба са се свързали с неговите пълномощници. Об­ещаваната заплата е висока дори за стандартите в Египет, като клубът се опитва да изкуши Реге именно с доста по-добрите финансови усло­вия от ловчанлии.

В момента Замалек е на трето място в класирането В Египет, като ръководството въобще не е доволно от на­ставника Жезуалдо Ферейра. Той почти сигурно ще бъде уволнен в близките дни и от Нова година трябва да застъ­пи заместникът му.

Регекампф подписа с Литекс едва в началото на ав­густ, като под ръководството му тимът е доста близо до върха. В момента ловчан­лии са на три точки зад лиде­ра Левски, а целта, поставена от ръководството, е шам­пионската титла. Шефовете на оранжевите са изключи­телно доволни от работата му.

В средата на септември медиите в Румъния обявиха, че специалистът е отхвърлил оферта на израелския Апоел Тел Авив заради амбицията си да стане шампион с ловчан­лии.

Меридиан мач: Селекцията в Левски ще е само от чужденци

Селекцията в Лев­ски ще е от изцяло чуждестранни фут­болисти, научи „Ме­ридиан Мач". Първоначално на „Герена" са обсъждали и варианти за родни попълнения, но в крайна сметка изво­дите са, че на пози­циите, на които се търсят играчи, в мо­мента няма подходящи състезатели в „А" група.

Затова и окончателно „сини­те" са решили да се насочат към футбо­листи от чужбина. Най-важните постове, на които ще се търсят състезатели, са централен напада­тел, крило и офанзвен халф. И за трите по­зиции вече се гледат попълнения, като най-трудно на този етап е да се намери центра­лен нападател. Там Левски има солиден недостиг на качество след разочарование­то с Атанас Курдов и Умар Диаби, който се старае, но на сметката му има са­мо 1 гол.

Плеймейкър пък се търси заради сла­бата форма на Ми-гел Бедоя, който разочарова тотално през този сезон. Крило е приоритет в селекцията още от лятото, когато бяха взети Махмудов и Китамбала, но те съ­що не оправдаха до­верието.

Меридиан мач: Левски зачеркна Венци Христов заради лъжа

Венци Христов е бил едно от имената, които са най близо до трансфер в Левски през лятото. До такъв обаче няма да се стигне категорично, макар играчът да не е желан в чужбина. Причината е лъжа към спортния директор Георги Иванов и Левски през лятото. Играчът е уговарял до последно условията си за трансфер на „Герена", докато в същото време вече е бил подписал с Шкендербег. В момента нападателят тренира със Славия и не играе никъде.

Единственият реален вариант за ново попълнение от България пък остава Атанас Зехиров. Неговата сделка обаче е под въпрос и би се осъществила само при напускане на Живко Миланов, и след нелеки преговори с Берое.

Тема спорт: Иван Колев връща Манзоро сред титулярите

Старши тренъорът на Сла­вия Иван Колев ще направи ня­кои промени по състава за не­делното гостуване на Левски. Мачът на „Герена" е от 17:45 ча­са. Почти сигурно наставникът на белите ще върне Жереми Манзоро сред титулярите. Оча­ква се Мансе да седне на пейката. Той разочарова тотално в двубоя с Лудогорец, загубен с 0:1 в последния кръг. Мансе бе сме­нен именно от Манзоро на почи­вката.

Почти сигурно на вратата ще застане опитният Георги Петков вместо Марио Кирев. До последно под въпрос ще е дясното крило Мартинов, който се контузи при поражението от разградчани. Той бе принудител­но заменен в 55-ата минута на срещата от Дяков. Именно той се очаква да е и негов заместник на „Герена", ако не успее да се възстанови до неделя.

На стадион "Георги Аспару­хов" пък се очаква сериозно мениджьрско присъствие. Агентите ще следят играта и на двата тима. Ще има представители на клубове от Турция, франция, Белгия и Русия.

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки