Липенски: Имали сме и по-тежки моменти

Трудно се говори в такъв момент, но не би трябвало да ни се отрази тази загуба, казва кондиционният треньор

Липенски: Имали сме и по-тежки моменти

Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски застана пред медиите след тежката загуба от „Лудогорец“ с 0:5 в Разград.

„Тежка загуба. Много трудно е да се говори в такъв момент. Искам да честитя победата, която е съвсем заслужена. Ако кажа нещо друго, не знам няма ли да прозвучи смешно. Има такива мачове. 5 гола. Трудно е в такива моменти наистина. Трябва да го приемем. Отборът на „Лудогорец“ ни надигра по всички показатели. Лошо се разви са нас мача с два бързи гола. Не съумяхме да скъсим дистанцията. Много празни пространства. Много дупки в средата на терена. Пак повтарям – заслужена победа за „Лудогорец“.“ – обобщи мача Липенски.

„Имали сме и по-тежки моменти. Падали сме и с 8 гола и сме ставали шампиони по мое време. Има го това във футбола. Има и такива мачове. Черни. Бих казал кисели мачове. Явно нищо не ни се получаваше и ние самите правихме много грешки. Бих ги нарекъл детински грешки, но пак повтарям – има такива мачове.“ – каза още той.

„Не би трябвало да ни се отрази тази загуба. Ако сме истински професионалисти възможно най-бързо трябва да забравим този резултат, защото наистина, както вие казахте, това може да подейства на някои от по-младите момчета от психологическа гледна точка доста негативно. Нашата работа, на треньорите е да подпомогнем в такива тежки моменти и да излезем по най-добрия начин от тази ситуация и в следващия мач да покажем истинското лице на „Берое“.“ – допълни кондиционният треньор на „Берое“.

„И двете неща, които споменахте са факт – „Лудогорец“ беше много силен днес, а нашият отбор игра под възможностите си. Тази година не съм виждал „Лудогорец“ да играе толкова силно. Всички състезатели играха много силно. В същото време ние не бяхме каквото трябваше да бъдем.“ – каза още Липенски.

„Моята оценка и това, което успяхме да си говорим с колегите в съблекалнята е че е вярно, че и физически не стояхме добре днес. Нашата скамейка е много къса. Почти едни и същи състезатели изнасят всички мачове досега и терените стават тежки. Имаме няколко проблема и сега се оплакаха момчетата, но това е футбола и не трябва да се оправдаваме. Трябва да си кажем истината, а не да се оправдаваме. Затова сме треньори на този отбор – за да коригираме тези грешки и да излезем възможно най-бързо от тази ситуация.“ – завърши той.

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки