Черно море ще избива на "Лаута" загубата от Ботев

Бащата без четирима важни играчи

Черно море ще избива на "Лаута" загубата от Ботев
Черно море излиза днес за победа над Локомотив в Пловдив, с която да компенсира домакинската загуба от Ботев в миналия кръг. Моряците са в серия от 3 успешни срещи на Лаута, в които спечелиха 7 точки.

„Този сезон на чужд терен играем по-добре, тъй като психологически сме разкрепостени. Според фактите, когато губим у дома, в другия мач навън бием, а веднъж направихме равен. Дано традицията се спази. Пределно сме амбицирани да компенсираме загубата от Ботев на „Тича". На „Лаута" винаги е приятно да се играе, защото Локо изповядва атакуващ футбол, а публиката разбира играта и уважава хубавото, което прави и гостуващият тим", коментира опитният халф Тодор Паланков.
 
С удоволствие на терена ще излезе и капитанът на моряците Михаил Венков. „Приятно е, че се връщам на „Лаута", където публиката ме обича от едногодишния ми престой там. Предвид лошото време сигурно ще се получи битка, в която отборът, който покаже по-голям характер и борбеност, ще успее", заяви Венков.
 
В състава на Черно море се завръща холандският халф Марк Клок, който вече е готов за игра. Заради наказание от групата отпадна Мамуту Кулибали, а във Варна по треньорско решение бяха оставени Вилян Бижев, Хуан Вареа, Илиян Неделчев и Илия Николов. Все още невъзстановен е Марчин Буркхард.
 
Старши треньорът на Локомотив Пловдив Христо Колев-Бащата направи 4 промени в разширения си състав за днешното домакинство на Черно море. От групата отпаднаха невъзстановените от контузии Емил Гъргоров и Димо Бакалов, наказаният Пламен Крумов, както и Димитър Велковски, като и четиримата са титуляри.
 
На тяхно място бяха включени Георги Вълчев, Лоик Дюфо, Бирсент Карагарен и Йоан Ласиман.
 
При това положение Бащата ще направи промени в титулярния състав. На вратата отново ще бъде Ясин Ел Харуби. В защита на  мястото на Пламен
Крумов като десен бек ще излезе Крум Стоянов. В халфовата линия вместо Димо Бакалов и Емил Гъргоров ще бъдат Оливие Боне и Йоан Ласиман, заедно с Ванчо Траянов и Стефан Велев, а в атака титуляр излиза Зоран Балдовалиев на мястото на Димитър Велковски, а на върха ще бъде Мартин Камбуров.
 
Днес, 14:00 ч
Стадион: „Локомотив”, Пловдив
Пряко по „Диема Спорт”
 
Вероятни състави:
 
Локо (Пд): Ел Харуби, Кр. Стоянов, Котев, Тунчев, Стамов, Боне, Траянов, Ст. Велев, Балдовалиев, Ласиман, Камбуров
 
Черно море: Китанов, Д. Георгиев, Паланков, Жиньо, Венков, Стенио, Клок, Курьор, Райков, Бурабия, Ж. Петков

  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки