Черноморец (Бургас) се наложи над Спартак (Варна) в контрола (снимки)

Двубоят се проведе в Поморие и завърши при резултат 2:1 в полза на "акулите"

Черноморец (Бургас) се наложи над Спартак (Варна) в контрола (снимки)
Отборът на Черноморец постигна победа с 2:1 срещу Спартак (Варна) в контролен мач. Двата тима изиграха интересен двубой, а на почивката резултатът бе 2:0 в полза на „акулите”. Тимът на Димитър Димитров имаше положения и през втората част, но не успя да ги оползотвори, а в самия край на мача Спартак (Варна) достигна до едно попадение, но така и не съумя да се добере до равенството. 

Двубоят се игра в Поморие, въпреки че първоначалното място за провеждане на срещата бе кампуса „Гнездо на акулите”. Поради лошите атмосферни условия обаче проверката се състоя в Поморие.

През първото полувреме „акулите” доминираха на терена и създадоха по-чистите възможности пред противниковата врата. Още в началните минути от мача удар на Преслав Йорданов бе отразен от стража на варненци. Малко преди да изтече първият четвърт час на срещата Шаеши отправи силен изстрел към вратата на Спартак, но вратарят Марков отново се справи.

В 22-ата минута пък се стигна до първата по-интересна ситуация пред Стоян Колев. Радомир Тодоров отправи силен изстрел към вратаря на Черноморец от около 23-24 метра, но стражът бе на мястото си и спаси.

Така се стигна до 28-ата минута, когато „акулите” излязоха с гол напред. Телкийски изведе Олимбо по дясното крило, той проби и центрира остро около линията на вратарското поле, топката бе засечена с шпагат от Преслав Йорданов. Нападателят провря кълбото пред вратаря на Спартак, а то се озова в мрежата на варненци.

Спартак  можеше да изравни в 35-ата минута, но ударът на Желязков бе спасен от Стоян Колев. Малко след това Черноморец поведе с 2:0. Второто попадение за „акулите” падна по подобен начин както първото. Олимбо проби и с хубав пас намери Преслав Йорданов, който от 2 метра не остави никакъв шанс на Марков, пращайки топката във вратата му за 2:0. Такъв бе и резултатът на почивката на срещата.

На почивката Димитър Димитров направи цели десет промени в състава си, като единственият футболист, който бе играл през първото полувреме и остана на терена за вторите 45 минути, бе вратарят Стоян Колев. В Спартак също бяха извършени няколко промени на почивката.

Първата по-сериозна възможност за втората част се откри пред Черноморец. Десетина минути след началото на второто полувреме Христов проби самостоятелно и стреля ниско по тревата в десния ъгъл на вратаря, който с плонж изби в корнер. Малко след това Спартак сбърка точно пред наказателното си поле, топката бе поета от Христов, който стреля от дъгата, но Марков със страхотен рефлекс изби в корнер топката, която влизаше точно под гредата му. След последвалото изпълнение на ъгловия удар Терзиев отправи удар с глава, но топката премина покрай вратата.

Последва добра възможност пред Лусиано от Черноморец, който обаче не успя да се разпише, а малко след като изтече час игра от началото на мача Марин Петров от състава на варненци бе изведен сам срещу Стоян Колев, опита удар, но вратарят успя да реагира и изби.

Точно когато започваше да тече последния четвърт час на срещата Балджийски направи уникален пропуск. Паланков изведе зад гърба на отбраната на Спартак Мелконян, който нахлу в наказателното поле и центрира остро към задната греда, където бе Балджийски. Той обаче вместо да отбележи, прати кълбото право в ръцете на вратаря.

В 86-ата минута пък Спартак успя да намали на 1:2, след като Желязков с извеждащ пас намери Александров, а той без проблеми с едно докосване матира опитващия да излезе срещу него Стоян Колев. Варненци обаче не успяха да се доберат до равенството и Черноморец спечели проверката с 2:1.

Това бе втори успех за Черноморец в контролите през новата година, след като преди седмица "акулите" се наложиха с убедителното 5:1 срещу третодивизионния Созопол.

Ето и чат-описанието, в което Novsport.com следи мача: 


 90' Край на мача! Черноморец печели срещу Спартак (Варна) с 2:1.

 86' 2:1, Спартак намалява резултата. Желязков с извеждащ пас намери Александров, а той без проблеми с едно докосване матира опитващия да излезе срещу него Стоян Колев, правейки резултата 2:1.

 76' Направилият сериозен пропуск преди малко Балджийски отстъпва мястото си на Дяков.

 75' Уникален пропуск на Балджийски. Паланков изведе зад гърба на защитата Мелконян, който нахлу в наказателното поле и центрира остро към задната греда, където бе Балджийски. Той обаче от два метра, вместо да отбележи, прати кълбото към вратаря, който улови. 

 70' Продължават "акулите" да водят в резултата с 2:0. 

 62’ Марин Петров бе изведен сам срещу вратаря на Черноморец, опита удар, но Стоян Колев успя да реагира и изби.  

 59’ След пас на Мелконян, Лусиано се освободи от пазача си и отправи хубав удар, който премина над напречната греда. 

 58’ След грешен пас точно пред наказателното поле на Спартак, топката бе поета от Христов, който от дъгата стреля, но вратарят със страхотен рефлекс изби в корнер топката, която щеше да влезе точно под гредата. След изпълнението на ъгловия удар Терзиев отправи удар с глава, но топката премина покрай вратата. 

 56’ Добра възможност за „акулите”. Христов от Черноморец проби самостоятелно, стреля ниско по тревата в десния ъгъл на вратаря, който с плонж успя да избие в корнер. 

  53' В състава на Спартак също има няколко промени. В игра на почивката се появиха Петров, Димов, Александров, Димитров, Боев. Малко след началото на второто полувреме влезе и Христов, който замени Цирков.

 46' Старши треньорът на Черноморец - Димитър Димитров, направи цели десет промени в състава си на почивката на мача. Ето и кои ще играят за „акулите” през втората част: Колев, Филипов, Терзиев, Николов, Кишишев, Паланков, Лусиано, Мелконян, Балджийски, Христов, Стоянов

 46' Започна второто полувреме. 

 45' Край на първото полувреме. На почивката на мача между Черноморец и Спартак (Варна) резултатът е 2:0 в полза на "акулите".

 42' Наближава краят на първото полувреме. Черноморец продължава да води на Спартак (Варна) с 2:0.

 36’ 2:0 за Черноморец! Второто попадение падна по подобен начин както първото. Лолимбо проби и с хубав пас намери Преслав Йорданов, който от 2 метра не остави никакъв шанс на Марков, пращайки топката във вратата му за 2:0. 

 35’ Силен изстрел от малко повече от 30 метра към вратата на Стоян Колев. Ударът бе отправен от Желязков, но вратарят на "акулите" се справи. 

 28' ГОООЛ за Черноморец! "Акулите" повеждат с 1:0! Телкийски изведе Олимбо по дясното крило, той проби и центрира остро около линията на вратарското поле, топката бе засечена с шпагат от Преслав Йорданов. Нападателят провря кълбото пред вратаря на Спартак, а то се озова в мрежата на варненци.

 22' Първа по-интересна ситуация пред Стоян Колев. Радомир Тодоров отправи силен и точен удар към Стоян Колев от около 23-24 метра, но вратарят бе на мястото си и спаси. Продължават "акулите" да имат лек териториален превез.

 14' Добра възможност за Черноморец, която обаче не доведе до гол. Дошлият на проби Гзий проби хубаво, като премина покрай трима играчи на съперника, след което подаде към Шаешу, който отправи силен удар, но вратарят успя да боксира и да предотврати попадение. 

 10' Все още няма нищо по-вълнуващо в началните минути. Единственият по-интересен момент бе удар на Преслав Йорданов към стража на варненци, който обаже се справи със ситуацията.

  3' Преди броени минути започна двубоя, нищо по-интересно в началните минути.

  Остават броени минути преди началото на контролната среща. Теренът в Поморие, на който ще се проведе двубоя, е в добро състояние за провеждането на мач, въпреки лошите атмосферни условия. 

Контролата Черноморец – Спартак (Вн) ще се играе в Поморие, съобщиха от пресслужбата на „акулите”. Проверката, която е предвидена за 14:30 ч, трябваше да се проведе на кампуса „Гнездо на акулите”, но поради лошите атмосферни условия е преместена за Поморие.

Стартови състави: 

Черноморец:
Колев, Цонков, Лалембо, Дянков, Шаешу, Телкийски, Йорданов, Асис, Димов, Фо-Поре, Гзий

Спартак (Варна): Марков, Илиев, Кателиев, Тодоров, Беадиров, Бижев, Мехмед, Цирков, Георгиев, Желязков, Начев
Николай Митов: Надхитрихме Монтана, това беше целта

Петър Колев се поколеба на въпрос дали ще остане на „Огоста“

ОБЗОР: Септември е на точка от завръщане в елита

Монтана остава във Втора лига, Марек си осигури поне бараж

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки