Етър се отказа от лагер в Сандански

„Етър“ се отказа от предвиждания лагер в Сандански и остава да се готви в домашна обстановка. Решението е на старши треньора Цанко Цветанов, а причината са твърдите терени.

Етър се отказа от лагер в Сандански
„Етър“ се отказа от предвиждания лагер в Сандански и остава да се готви в домашна обстановка. Решението е на старши треньора Цанко Цветанов, а причината са твърдите терени. „Виолетовите“ трябваше да бъдат в южния град от 27 януари до 11 февруари и да изиграят там 4 контролни срещи.
 
„По мое предложение отменяме лагера и ще се готвим в домашна обстановка. Причината е в недобрите терени там в момента. Предпочетохме Сандански именно заради по-добрите игрища и мекото време, но се оказа, че терените са твърди. „Литекс“ по същата причина напуснаха лагера си там. Има вероятност да направим лагер около Велико Търново“, заяви Цветанов.

Преди два дни Христо Стоичков прибра и „Литекс“ от Сандански, като се мотивира с твърдите терени и опасността от контузии, и ловчанлии се върнаха обратно в Свиленград.

В момента спортно-техническият щаб на „Етър“ работи по промяна на графика с контролите. За 14 февруари бе насрочена проверка с „Черноморец“ (Бургас), която ще се играе в Сливен. Това е третият противник на „виолетовите“ от елита заедно с „Лудогорец“ и „Видима“. До края на седмицата ще бъдат попълнени и останалите дати.

„Подготовката върви нормално, доволен съм от старанието и концентрацията на футболистите“, каза още Цанко Цветанов. Юсеф Идриси е с обърнат глезен на тренировка, но контузията не е сериозна и се очаква от петък нападателят да поднови занимания с отбора. Контузеният Георги Гайдаров вече е възстановен и също от петък се включва пълноценно в тренировките. Лек проблем има и Куаме Фидел, който също ще тренира от петък. В „Етър“ продължават да работят по уреждане на състезателните му права, като се очаква присъствието му сериозно да подсили атаката.

С „виолетовите“ продължава да тренира и Тодор Колев. До 1 февруари нападателят трябва да даде окончателен отговор дали остава в тима. Колев вече се е договорил за условията с ръководството на „Етър“ и единствено изчаква дали ще се осъществи трансферът му в чужбина. Цанко Цветанов не коментира повече подробности по селекцията, но намекна, че ще скоро ще има „добри новини от клуба“.

Утре „Етър“ играе и първата си контрола от подготовката, като среща „Видима-Раковски“. Мачът ще се играе от 14:30 ч. на изкуствения терен в Ловеч, като го пропускат единствено Гайдаров и Идриси.


„Ще дам шанс на абсолютно всички играчи, включително и дошлите на проби. След този мач ще е ясна каква е ситуацията, кого от тях ще оставим, и ще мога да бъда по-конкретен. Засега мога да повторя, че съм доволен от старанието на футболистите“, добави Цветанов. От „Етър“ заявиха, че досега никой не се е свързвал с тях за евентуален трансфер на французина Шарл Томас Менди, който досега се готвеше с „Локомотив“ (Пд) и името му бе спрягано за великотърновския клуб. 

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки