Стоичков: Както е тръгнало, напролет може да играят 3-4 отбора в А група

"Казах ви отдавна какво ще се случи с Блатер и Платини"

Стоичков: Както е тръгнало, напролет може да играят 3-4 отбора в А група

"Казах ви отдавна какво ще се случи с тези две персони, без да съм пророк", каза Христо Стоичков, след като комисията на ФИФА по етика изхвърли за по 8 години Сеп Блатер и Мишел Платини от футбола. "В България някои разбирачи ме критикуваха, че съм клеветял „големите шефове”, но ето че разследващите бързо им намериха мястото. Сега трябва и костюми да им скроят. От онези с големите райета. Аз бях един от първите, но не се гордея с това.

Сега е важното да има справедливост и за малки, и за големи. И новото ръководство на ФИФА и УЕФА да отреже пипалата на октопода навсякъде. Да махне мършата не само в централата, а да стигне и до малки страни като България. Ако има смисъл, защото както е тръгнало, напролет в първенството може да играят три-четири отбора.”

След присъдата Блатер и Платини завинаги ще напуснат сцената. Швейцарецът е прекалено възрастен (79 г.), а французинът (60 г.) е споделил намерението си пред свои близки. Решението на комисията обяви германският шеф Ханс-Йоахим Екерт. Сигурно е вече и на теория, че Платини няма право да се кандидатира за шеф на ФИФА. Трикратният носител на „Златната топка” и шеф на УЕФА ще плати 74 000 евро глоба. А босът на ФИФА е санкциониран с 46 000 евро.

Основната причина за тежкото наказание се превърна превод на стойност от 1,8 млн. евро от Блатер към Платини през 2011-а. Комисарите приеха сумата като подкуп за подкрепа на президентските избори във ФИФА. Двамата босове опитаха да се оправдаят, че става дума за закъснял хонорар на Платини като съветник в световната централа за периода 1998-2002 г.

Унижените началници на футбола имат два последни шанса да изчистят името си. Първият е в Спортния арбитражен съд в Лозана, а вторият - в граждански съд в Швейцария.

”Ще се боря - отсече Блатер. - Най-лошото е, че комисия на ФИФА взема въпросното решение. Хората в централата не приемат наказанието. Моето сърце е от 41 години във ФИФА и ще се боря за справедливост докрай.”

 

Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Спартак (Варна) договори две контроли

Вижте кои са противниците

Симеон Славчев се завръща в efbet Лига?

Халфът може да приключи предсрочно договора си с Виечиста

ОФИЦИАЛНО: Локо Пловдив обяви Любослав Пенев

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа

Огромен интерес към капитана на Етър Георги Александров

"Болярите" са готови да разглеждат оферти за него, ако предложенията са достатъчно добри

Локо (Сф) загуби основния си спонсор

Клубът търси рекламодатели, Иван Колев е готов да се върне

Локо (Пд) стартира в понеделник, уреди 4 контроли

Вижте какво съобщиха от "Лаута"

Левски започна подготовка без Фабио Лима

Сираков излгеда първата тренировка

ИСТОРИЧЕСКО: Жена е в ранглистата на съдиите в Efbet лига

Самоков за пръв път има представител сред реферите в елита

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки