Англия тръгва мощно на Евро 2024

„Трите лъва“ срещат Сърбия днес

Англия тръгва мощно на Евро 2024

Третият ден на Евро 2024 завършва със среща на един от фаворитите Англия и непредвидимия отбор на Сърбия.

Сблъсъкът от Група С е от 22:00 часа наше време, а „трите лъва“ ще опитат да започнат на скорост турнира, който до момента не са печелили.

Когато разглеждате шансовете на всеки отбор да вземе голям турнир, изкусително е просто да изброите трите най-големи звезди в тима.

Нещо от сорта на „знаете, че те имат Кристиано Роналдо, Бруно Фернандеш и Бернардо Силва“. Край, анализът приключва. От тази гледна точка Англия е потенциално най-добрият тим на Евро 2024. Знаете, те имат Хари Кейн, Джуд Белингам и Фил Фодън. Това трио включва може би най-добрите футболисти за сезон 2023/24 в трите най-големи европейски лиги. Но единствено наличието на звездни имена не е достатъчно за триумф на голямо състезание. „Трите лъва“ мечтаят да вдигнат трофея, след като в последното издание – Евро 2020, играха финал, който болезнено загубиха у дома на „Уембли“ от Италия.

Сърбия за първи път ще играе на европейско първенство като независима държава, но тимът на Драган Стойкович изобщо не е за подценяване. В състава личат играчи като Душан Влахович, Александър Митрович, Саша Лукич и Лука Йович, Филип Костич и други. Сърбите гледат към преминаване на трудната група, в която са още отборите на Словения и Дания.

Въпреки това обаче, далеч по-звездната селекция на Англия дават основание на букмейкъра Winbet да очаква успех на британците. Шансовете те да спечелят са 65,4 процента, равенство е оценено на 21,1%, докато вероятността за сръбска победа е 13.3%.