Ботев (Пд) вкара два гола и удари три греди на Банско

Ботев (Пд) победи с 2:0 Банско в контролна среща, която се игра на терена в с. Вълково, предаде кореспондентът на Novsport.com. Двубоят се игра при силен вятър, който затрудни максимално действията на двата отбора.

Ботев (Пд) вкара два гола и удари три греди на Банско
Ботев (Пд) победи с 2:0 Банско в контролна среща, която се игра на терена в с. Вълково, предаде кореспондентът на Novsport.com. Двубоят се игра при силен вятър, който затрудни максимално действията на двата отбора. Попаденията за „канарчетата” вкараха Йордан Христов (42) и Валентин Веселинов (67).
 
Футболистите на Милен Радуканов отправиха първия удар към вратата на Банско в 8-ата минута, когато двойно подаване между Телкийски и Христов завърши с удар на втория право в ръцете на стража Костадин Янев. След още толкова време игра Телкийски засече с глава центриране от корнер, но ударът mu мина малко над вратата на Банско. В 20-ата минута шут на Йордан Христов рикoшира в защитник, вратарят на Банско боксира в напречната греда, а Деян Христов не успя да направи добавка. Младежкият национал в състава на Банско Самир Аесс отправи първия удар към вратата на Ботев в 33-ата минута, но вратарят на пловдивчани Христо Иванов се намеси с вещина. Две минути по-късно бранителят на Банско Георги Ангелов можеше да си вкара ефектен автогол, при опита да изчисти центриране на Йордан Христов, но за негова радост топката срещна за втори път гредата. В 38-ата минута капитанът на Банско Димитър Крушовски се контузи и на негово място се появи Иван Топузов. Три минути преди края на полувремето Йордан Христов с удар по земя изведе „канарчетата” напред в резултата.
 
Футболистите на Ботев (Пд) започнаха ударно второто полувреме. Пет минути след подновяването на играта Петър Атанасов с мощен шут нацели напречната греда. В 67-ата минута бившият юношески национал, който дойде от Сливен - Валентин Веселинов - покачи на 2:0 и ознаменува неофициалния си дебют с жълто-черната фланелка. Младокът получи извеждащ пас от Петър Атанасов и с удар по земя вкара втория гол за Ботев (Пд). В 79-ата минута отборът на Банско изпусна да стигне до почетно попадение във вратата на Ботев. Резервата Дави Гълъбов не успя да засече центриране отдясно, а при последвалото меле Аргиров изчисти от голлинията.
 
Проверката беше последна за двата втородивизионния тима преди подновяването на първенството в Западната и Източната „Б” групи.
 
Състав Ботев:  Иванов, Аргиров, Димов, Бонев, Ивайло Димитров, Петров, Телкийски, Й.Христов, Неделев, Атанасов, Д.Христов (Манчев,Веселинов, Курдов, Бачев, Александров, Рахов)
 

Състав на Банско: Янев, Стоянов, Крушовски (38-Топузов), Ангелов, Слаев, Панайотов, Наков, Шопов, Тончев, Аясс, Аджов 

Николай Митов: Надхитрихме Монтана, това беше целта

Петър Колев се поколеба на въпрос дали ще остане на „Огоста“

ОБЗОР: Септември е на точка от завръщане в елита

Монтана остава във Втора лига, Марек си осигури поне бараж

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки