Владо Манчев донесе нова надежда за столичния Локомотив с два гола в „железничарското” дерби (видео+снимки)

Столичани ознаменуваха с 2:0 над Локо (Пд) завръщането си на своя стадион "Локомотив", Електричката пропиля дузпа за "смърфовете", отмениха и гол на капитана на "червено-черните"

Владо Манчев донесе нова надежда за столичния Локомотив с два гола в „железничарското” дерби (видео+снимки)

Локомотив (София) победи с 2:0 Локо (Пд) в последния мач от програмата на първия пролетен кръг в българската „А” футболна група.

„Железничарското” дерби бе малко по-специално за домакините, тъй като ознаменува завръщането им на стадиона в квартал Надежда, който обаче определено не бе подготвен за срещата, тъй като на доста места от терена липсваше тревно покритие, а част от мазилката в Сектор „В”, където бяха настанени близо 500 привърженика на „черно-белите”, се бе срутила.

Направената проверка от комисията по безопасността часове преди двубоя обаче позволи двубоят от 17-ия кръг да се проведе по план, а той започна с по-мобилизирана игра от страна на Локомотив (Пловдив).

Момчетата на Емил Велев, сред които и дебютиралият бивш защитник на столичните „железничари” Танко Дяков, наложиха своя стил на игра и още в седмата минута получиха правото да изпълнят дузпа.

Тогава едно центриране на Христо Златински отляво срещна ръката на Илиян Гаров и главният рефер Ахмед Ахмед посочи бялата точка. Зад нея застана капитанът на „смърфовете” Здравко Лазаров, но той заложи на силата и топката мина далеч над вратата на Галев.

След кратко колебание в „черно-белите” редици след пропуска на Електричката, който игра с температура, гостите отново овладяха инициативата, но така и не успяха да стигнат до гол преди паузата.

След нея обаче домакините излязоха преобразени, като същото важи с пълна сила и за състава на гостите. Локомотив (София) откри резултата почти веднага след подновяването на играта с първия гол за тима на Владо Манчев. Той се възползва от грешка на Джереми Родригес след  отлично изпълнение на пряк-свободен удар отстрана на Младен Стоев в 48-ата минута и отблизо буквално разстреля дебютиралият официално страж на гостите Иван Караджов. 

Последва опит за отговор отстрана на „смърфовете”, но вместо да стигнат до изравняване, те бяха спасени от гредата след удар на Младен Стоев в 55-ата минута, а в 74-ата минута получиха втори гол, когато същият този Стоев отново намери с прецизно центриране Владо Манчев, а бившият национал показа, че още помни как се вкарват голове и с глава се разписа за втори път.

Само шест минути по-късно домакините ликуваха отново, след като капитанът им Кристиан Добрев прати топката за трети път в мрежата на Караджов след поредното неразбирателство в „черно бялата”, реферът Ахмед Ахмед зачете попадението, но след уместен сигнал на свой помощник го отмени заради игра с ръка на Владо Манчев.

До края на срещата до повече попадения не се стигна и така Локомотив (София) триумфира заслужено с 2:0. След успеха си столичните „железничари” събраха 16 точки в актива си и се изкачиха на 11-о място в подреждането, докато Локо (Пд) загуби шестата позиция и има 27 пункта от 16 изиграни мача.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА



 

Крушарски: Когато изпуснеш питомното, гониш дивото колкото си искаш

"Защитата ни е идеална", обяви той

Томаш след загубата: Искам да се боря за шампион и да печеля купи

"Това не зависи изцяло от мен", заяви треньорът на Локо (Пловдив)

Шампионският отбор на Локо (Пловдив) се завърна на "Лаута"

Те бяха специален гост на домакинската среща с Левски

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Локо (Пловдив) остава без Евандро за мача във Варна

Вижте и цялата група на "смърфовете"

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки