Шампионите победиха Светкавица с минимум усилия, но изтръпнаха в края (видео)

"Мълниите" вкараха една от две дузпи при загубата с 1:3 от Литекс, Георги Миланов сложи ръкавиците в последните 10 минути

Шампионите победиха Светкавица с минимум усилия, но изтръпнаха в края (видео)

Отборът на Литекс победи Светкавица с 3:1 в среща от 18-ия кръг на "А" група, играна на стадион "Димитър Бурков" в Търговище.

 

Марсело Никасио даде преднина на ловчанлии, разписвайки се в 28-ата и 55-ата минута, а Георги Миланов придаде класическо изражение на резултата в 60-ата. Цветан Илиев пък отбеляза от дузпа за домакините в 84-ата минута, след като в 37-ата Тихомир Кънев вече бе пропуснал от бялата точка. Куриозното в случая беше, че поради липса на смени Георги Миланов бе принуден да сложи вратарските ръкавици, след като Илко Пиргов получи втори жълт картон и напусна терена. 

 

Още от самото начало на срещата „оранжевите” имаха предимство във владението на топката, но противно на очакванията домакините са тези, които трябва да съжаляват за пропуснатите положения.

 

Добре организираната отбрана на „мълниите” затвори подстъпите към вратата, пазена от Тодор Тодоров, а всяка една възможност за контраатака бе умело използвана от момчетата на Альоша Андонов.

 

В сериозен длъжник за отбора на Светкавица се превърна Тихомир Кънев, който пропиля изключително изгодна ситуация в 16-ата минута, когато след неразбирателство в отбраната на гостите бе изведен сам срещу Пиргов, но от няколко метра не намери целта.

 

За капак Кънев пропусна и дузпа отсъдена срещу самия него в 37-ата минута след като бе останал очи в очи със стража на ловчанлии, който бе принуден да го фаулира.

 

Преди това в 28-ата минута обаче Никасио вече бе открил резултата с перфектно изпълнен фаул от границата на наказателното поле. Домакините имаха претенции към главния рефер Радан Мирянов, че е отсъдил пресилено нарушение срещу бразилеца.

 

Гостите можеха да водят с по-сериозна преднина, но пропуски през първата част направиха Сандриньо, Цветанов и Георги Миланов.

 

След спокойно начало на второто полувреме ловчанлии нанесоха своя решителен удар в 55-ата минута. Никасио бе изведен от Петър Занев в наказателното поле и от десетина метра отправи удар, който бе париран от Тодор Тодоров. При добавката обаче бразилецът не сбърка и отбеляза второто си попадение в мача и общо пето в третия си мач с екипа на Литекс.

 

Пет минути по-късно и Георги Миланов записа името си сред голмайсторите, но основна заслуга за попадението имаше вратарят на домакините, който не се намеси по най-добрия начин. Младият полузащитник на "оранжевите" проби по лявото крило, след което отправи удар и подлъга очакващия центриране Тодоров, пращайки топката в близкия му ъгъл.

 

Получените голове смутиха домакините, чиито сили бяха започнали да ги напускат след положените усилия през първата част. По всичко изглеждаше, че отборът на Светкавица се е предал и ще доиграе срещата в очакване на последния съдийски сигнал.

 

Невероятен пробив на Цветан Илиев в 84-ата минута, при който футболистът на търговищенци премина като на парад през четирима бранители в "оранжево" обаче завърши с ново нарушение на Пиргов в наказателното поле и втора дузпа. В резултат стражът на ловчанлии бе изгонен с втори жълт картон, а тъй като Христо Стоичков бе извършил всичките си смени се стигна до куриозната ситуация Георги Миланов да бъде преквалифициран във вратар.

 

При това положение потърпевшият Илиев, който се нагърби с изпълнението нямаше проблеми да отбележи и намали преднината на Литекс на два гола. Домакините обаче не съумяха да сътворят чудото в оставащите минути до края, а и главният рефер не им помогна особено със съмнително краткото отсъдено добавено време от само 2 минути на фона на петте смени и дузпата през втората част.

 

По този начин Христо Стоичков записа трета поредна победа начело на Литекс, но си пролича, че има още много работа за вършене, защото при по-силен противник "оранжевите" ще изпитват сериозни затруднения. След този успех те продължават да заемат четвърта позиция с актив от 36 точки, докато тимът на Светкавица, който заслужава само адмирации за играта си днес остава на дъното с 2 пункта.

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки