Сензациите в пресата днес: Велев пред завръщане на „Герена”, ако изхвърли Левски от турнира за купата

И още: ЦСКА отново поиска Вальо Илиев, „Сините” купили 50% от Жуниньо, Ицо се отказва от младежки национал

Сензациите в пресата днес: Велев пред завръщане на „Герена”, ако изхвърли Левски от турнира за купата
„7 дни спорт”: Велев пред завръщане на „Герена”, ако изхвърли Левски от турнира за купата
 
Треньорът на Локомотив Пд Емил Велев може да се върне в Левски, ако победи сините утре, научи "7 дни спорт". Има вероятност Кокала да заеме мястото на Николай Костов при отпадане на сините от турнира за Купата на България. Иначе в Локо витае лека напрегнатост преди четвъртфиналния мач с Левски в четвъртък. Тя идва от важността на битката със сините, която ще отвори пътя на пловдивчани към финала в турнира и ще доближи отбора до целта - квота за Лига Европа. Това призна лично треньорът на тима Емил Велев. Както е известно, пловдивчани обявиха, че ще преследват излаз към турнирите и чрез двата фронта - първенството и купата на страната, но засега тази в "А" група изглежда по-трудно постижима.
 
- Не се плаша от Левски, а изпитвам уважение. Момчетата се готвят
с изключителна отговорност за предстоящия двубой с Левски. Важността на мача и името на съперника придава известно напрежение в нашия отбор. До срещата ще направим необходимото, за да го преодолеем. Очаквам нашите футболисти да бъдат
пределно мобилизирани и концентрирани в самия мач - заяви треньорът Емил Велев.
 
Кокала заяви, че Левски е класен отбор и ще обърне внимание върху всички детайли от играта му, като ще опита да се възползва от слабите му места.
 
 
„7 дни спорт”: ЦСКА отново поиска Вальо Илиев
 
Ръководството на ЦСКА поиска да върне в клуба защитника на Стяуа Валентин Илиев. По настояване на Стойчо Младенов собствениците ще направят пореден опит да убедят Илиев да се върне. След два месеца договорът на Валентин Илиев със Стяуа изтича и най-вероятно той няма да бъде подновен. Това значи, че ЦСКА ще привлече играча без пари. Единственото, което Гърнето и Праховеца трябва да договорят, е заплатата на играча.
 
Когато Валентин Илиев бе без отбор, а от ЦСКА се опитаха да го привлекат се стигна до сериозни разминавания. Собствениците от сметопочистващата фирма „Титан" бяха поставили условие Илиев да се раздели с Терек Грозни като свободен агент и той го направи. Впоследствие обаче защитникът бе разиграван на няколко пъти, след като се постигаше споразумение за договор, но накрая не стана нищо. Валентин Илиев на три пъти се съгласяваше с
различни предложения за заплата и в крайна сметка остана поредният излъган.
 
Сега лично Стойчо Младенов се е заел да убеди състезателя да се върне на стадион "Българска армия". Валентин Илиев има определени изисквания, които, ако бъдат изпълнени, отново ще облече червената фланелка. Илиев е недоволен от статуса си в Стяуа и вече е говорил с мениджъра си да му търси нов отбор.
 
 
„Меридиан Мач”: „Сините” купили 50от Жуниньо
 
Левски е купил бразилеца Жу-ниньо от Славия, научи „Меридиан Мач". Според договора „белите" ще приберат 50 процента от парите при бъдещ трансфер на нападателя. „Сините" са платили символична сума за правата на 26-годишния играч, който стартира много силно на „Герена". Припомняме, че веднага след като Жуниньо дойде в Левски, босът на Славия Венцеслав Стефанов обяви пред „Меридиан Мач", че е продал нападателя. Същия ден пък спортният директор на „сините" Георги Иванов каза, че бразилецът е под наем на „Герена" до края на сезона с опция за закупуване. Има обаче неоспоримо доказателство, че Жуниньо вече е собственост на Левски. То се нарича Тайсуке Акийоши. Японецът
беше картотекиран за Славия, а с него „белите" запълниха квотата си от трима чужденци извън ЕС. Той зае мястото на Жуниньо, а според разпоредбите на БФС това не може да стане, ако бразилецът играе под наем на
„Герена".
 
Иначе Жуниньо успя много бързо да се аклиматизира в Левски. Той беше най-добрият на терена при победата над Черно море, когато се отчете с асистенция. В следващия си мач пък бразилецът откри резултата при 3:0 над Монтана.
 
 
„Тема Спорт”: Ицо се отказва от младежки национал
 
Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков Вече е преценил около кои футболисти ще гради гръбнака на отбора си. Трите изиграни мача от подновяването на шампионата са били достатъчни на Ицо да затвър-ди впечатленията си от подготовката за това на кой ще може да се довери.
 
Две са имената, от които той е останал разочарован. Първото е това на младежкия национал Александър Цветков, а второто - на централния защитник Бернар Онанга Итуа. От подновяването на шампионата талантливият халф се появи на терена само срещу Светкавица като смяна половин час преди края на мача. френският бранител пък въобще не е помирисвал терен от подготовката и това едва ли ще се случи до края на сезона. Камата не харесвал и двамата играчи.
 
Интересното е, че през есента при Любо Пенев и Атанас Джамбазки Цветков бе почти несменяем титуляр, като игра в цели 13 мача за първенство.
 
Итуа почти сигурно ще бъде освободен през лятото, а дотогава ще трябва да се задоволи със статута си на дълбока резерва.
 
Очаква се Цветков и Итуа да не вземат участие в днешния двубой срещу Миньор. Ако Стоичков гласува доверие на Васил Божиков пък, той ще се изправи срещу бившия си тим.
 

Евгени Александров ще застане под рамката на вратата за Литекс. Той ще замести Илко Пиргов, който получи червен картон в последния шампионатен мач срещу Светкавица (3:1). Александров записа няколко мача като титуляр през есента. Стражът получи шанс от бившия наставник на тима Любо Пенев и пази срещу лидера Лудогорец (2:1). По време на зимната подготовка 23-годишният вратар допусна някои грешки в контролите, но в последния спаринг с гръцкия Арис (1:1) показа, че достойно може да замести Пиргов. За негов заместник на пейката Христо Стоичков е извикал юношеския национал Александър Конов. 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки