Емил Велев: Няколко пъти хванахме Лудогорец със свалени гащи

Най-правилната поговорка за този мач е "Като не вкараш, ще ти вкарат", посочи Кокала

Емил Велев: Няколко пъти хванахме Лудогорец със свалени гащи

Треньорът на Монтана Емил Велев съжали за пропуснатите голови положения при загубата с 0:1 от шампиона Лудогорец на „Огоста”. Това бе първи мач за Монтана в А група през 2016-а, защото те почиваха в предния кръг заради изваждането на Литекс от елита.

Според Кокала, Монтана е хванал няколко пъти Лудогорец със „свалени гащи” и само малшанс е спасил разградчани от попадение в тяхната врата.

„Като се замисля  най-правилната поговорка е „Като не вкараш, ще ти вкарат”. Така стана с един рикошет. Да, имаха по-голямо притежание на топката Лудогорец, но най-фрапантното стана второто полувреме. 4-5 атаки изпуснахме да вкараме гол. Накрая видяхте, че те имат по-креативни футболисти, вкараха след наш рикошет. На няколко пъти хванахме Лудогорец със свалени гащи, но не можахме да вкараме”, каза разочарованият Велев след мача пред „Диема Спорт”.

Той посочи, че единствената цел пред Монтана за сезона е да остане в А група.

„Пред нас има само една цел – да останем в групата на майсторите. Всеки мач се стараем да взимаме точки, днес не се получи, но ще опитаме още в сряда срещу Левски на „Герена”. Имаме цел да минем един или два отбора над нас. Желателно е един да минем, това ще стане с печелене на точки. Мачовете минават и като не взимаш точки те притискат и времето, и мачовете. Мисля, че привлякохме добри футболисти – Иван Стоянов, Иван Коконов, Оливие Боне. Никога не трябва да има напрежение, тъй като това влияе на техните изяви. Трябва да играят спокойно. Първото полувреме направихме много грешки, беше неравен терена и им казах да изкарат топката настрани, където станаха всички хубави атаки”.

Наставникът на Монтана видя и позитиви в загубата днес.

„Получиха се доста добре някои неща, особени в атакуващ план. Единствено завършващият удар или подаване трябва да е по-точно. Може би малко сковани бяха играчите, но и напрежението ни попречи топката да спре в мрежата на Лудогорец. Всеки си прави стратегии. Разчитахме и на статични положения, най-чистото положение пропусна Оливие Боне, на 2 метра от вратата не можа да уцели. Малшанс  ни попречи да вземем нещо от мача”.

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки