Хидинк се надява Челси скоро да обяви новия мениджър

Не е моя работа да ровя в слуховете, това е ваша работа, обърна се Хидинк към журналистите

Хидинк се надява Челси скоро да обяви новия мениджър

Временният мениджър на Челси Гуус Хидинк се надява, че клубът бързо ще сложи край на спекулациите относно поста след края на сезона. Засега Антонио Конте е сочен за основен фаворит да води „сините” през следващия сезон.

Хидинк чувствително подобри играта и резултатите на Челси, след като наследи уволнения Жозе Моуриньо, но холандецът е само временно решение. На пресконференция днес Хидинк потвърди, че би предпочел Челси по-бързо да реши дилемата със следващия треньор.

„Надявам се това да стане, но този въпрос е на личен избор и ще станат ясни, едва когато всичко е готово. Вие сте чули повече по тази тема от мен, защото това ви е работата, вие трябва да ровите слуховете. Това не е моя работа. Аз съм тук да подготвям отбора за всеки следващ мач”, обърна се към журналистите на Острова Гуус Хидинк.

„Не се меся в този въпрос, така че няма да чуете нищо повече от мен по този въпрос. Клубът търси мениджър, искат опитен треньор, но има много такива. Зависи от ръководството и самите мениджъри да решат и да вземат решение”.

Хидинк подчерта, че ако наистина Конте поеме Челси, то задачата му ще бъде много по-различна, отколкото досега в Италия, където той е водил Арецо, Бари, Аталанта, Сиена, Ювентус, а сега националния отбор на „адзурите”.

„Има много разлики, защото в клубен отбор имаш ежедневно влияние като мениджър върху стила на игра, върху поведението на терена и извън него, имаш много по-голям контрол и влияние. Като национален селекционер работиш с играчите за около 4-5 дни и е по-трудно да ги нагодиш към своите идеи. Винаги е вълнуващо да идеш в друга държава. Искаш възможно най-бързо да се запознаеш с културата на страната и на клуба. Искаш да научиш езика, особено ако е труден. Всеки си има свой собствен футболен език и той не е перфектен, но е нужно възможно най-бързо да вникнеш във футболната култура на съответния клуб и страна”.

Алехандро Гарначо ще играе на Копа Америка

Перлата на Юнайтед получи повиквателна

Ювентус със сериозни мераци към ас на Астън Вила

Дъглас Луис е попаднал в полезрението на торинци

Има сделка! Уест Хем договори изгряваща звезда на бразилския футбол

Луис Гилерме ще продължи кариерата си при "чуковете"

Ливърпул намали цената на Луис Диас

Барселона обаче едва ли ще може да я плати

Босът на Рома купува клуб от Висшата лига?

Дан Фридкин има сериозни апетити към английския футбол

Арсенал е готов да вземе Осимен, но Наполи иска 130 милиона евро

Челси и ПСЖ също се интересуват от нападателя

Енцо Мареска си хареса футболист на Манчестър Сити за Челси

Джеймс МакАти е една от основните му трансферни цели

Бивш треньор на ЦСКА сменя Компани в Бърнли

Алън Пардю вариант за нов мениджър на изпадналия отбор

Челси изпреварва Нюкасъл за бранител на Фулъм

Той ще излезе без пари на "сините"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки