Училище от Тамуърт подари фланелка с автограф на Стенли на бургаската английска гимназия

Фланелка на Астън Вила, подписана от капитана на тима Стилиян Петров, беше трогателно подарена от деца от училище в Тамуърт, които посетиха България.

Училище от Тамуърт подари фланелка с автограф на Стенли на бургаската английска гимназия
Фланелка на Астън Вила, подписана от капитана на тима Стилиян Петров, беше трогателно подарена от деца от училище в Тамуърт, които посетиха България. Едно от момчетата успя да вземе автограф от халфа преди да се разбере, че той е болен от левкемия миналата седмица. Фланелката бе предадена на английската гимназия в Бургас като жест на добра воля.
 
Петров, който живее в Сътън Колдфийлд, е толкова почитан в България, колкото е Дейвид Бекъм в Англия, отбелязва местното издание на Острова „Тамуърт Хералд”.
 
„Стилиян се съгласи да подпише фланелка на Вила и тя беше представена на директорката на училището Петя Петрова от студентите”, каза съветникът Лий Бейтс, който се присъедини към учащите в тяхното пътуване.
 
„Разбира се, това се случи преди новината за болестта на Петров, а впоследствие става особено трогателен жест.”

 
Седем студенти от гимназията „Уилнекот” бяха избрани да работят по проект като посланици на тяхното училище и държава.
 
Директорът на българското училище Петя Петрова каза: „Имахме възможност да се срещнем с една невероятна група младежи от Великобритания тук в Бургас, България. Те посетиха нашето училище и имахме възможност да прекараме доста време заедно. Бих искала да ви благодаря за възможността да се срещна с група прекрасни деца и техния ръководител, също както и с представители на местната власт.”
 

Пътуването е било организирано от младежката организация IVOLO, финансирана от ЕС.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки