От Пирин (ГД) няма да стимулират Банско да спират Спортист

Ръководството на Пирин (ГД) е категорично, че няма да стимулира финансово отбора на Банско да спира прекия им конкурент за първото място в Западната „Б” група - Спортист (Своге)

От Пирин (ГД) няма да стимулират Банско да спират Спортист
Ръководството на Пирин (ГД) е категорично, че няма да стимулира финансово отбора на Банско да спира прекия им конкурент за първото място в Западната „Б” група - Спортист (Своге), предаде кореспондент на Novsport.com.

При загуба на „шоколадите” в събота на „Свети Петър” и победа на неврокопчани у дома срещу изпадащия Малеш-Вихрен, тимът от Гоце Делчев ще бъде новият член на „А” група. Отборът на Пирин (ГД) има по-добри показатели в преките двубои, а и в последния кръг ще запише служебна победа срещу Чавдар (Бяла Слатина).
 
„Ние не даваме пари на другите отбори да ни свършат нашата работа. Гледаме си нашите футболисти, които по вътрешен правилник на клуба си получават премии за победа”, коментира спортно-техническият директор Иван Близнаков.
 
Треньорът Яков Папарков заяви, че не се интересува от развитието на мача в Банско.

„Нашата цел е да постигнем две победи срещу Малеш-Вихрен и Академик (Сф). Разбира се ще е приятно, ако всичко се реши още този кръг и отпразнуваме влизането в елита на нашия стадион пред нашата публика. Гостите ще бъдат психологически освободени, докато ние трябва да спечелим на всяка цена. Напрежението е при нас, така че и дума не може да става за отпускане и подценяване на мача” ,коментира старши треньорът.

За двубоя в събота Папарков няма да може да разчита на Веселин Здравков, който е аут до края на сезона. Контузията на Румен Лапантов, която получи в предишния кръг срещу Спортист отшумява и той ще бъде на линия.

Наставникът на Пирин (ГД) Яков Папарков кара курсове за лиценз „Про” и днешната тренировка на отбора ще бъде наблюдавана от изпитващ.

Междувременно стана ясно, че клубът ще проведе своето общо събрание на 29 май от 18.00 часа в залата на Община Гоце Делчев. По време на събранието ще се рагледат две основни точки. Първата включва отчет на работата на сдружението, а втората е свързана с избор на Управителен съвет и контролно ревизионна комисия на сдружението. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки