Сензациите в пресата днес: Тройна коалиция спасява ЦСКА

И още: Тони Велков става шеф в Локо София, Цял отбор иска нови договори с Локо (Пд), Лудогорец следи защитник от Белгия, Берое отряза Анталияспор за Каядо и дърпа голмайстор от "Б" група

Сензациите в пресата днес: Тройна коалиция спасява ЦСКА
"Стандарт": Тройна коалиция спасява ЦСКА

Тройна коалиция ще вдига ЦСКА след нокаута, в който беше пратен тимът в Разград. "Стандарт" засече новината от няколко източника. Според информаторите ни става въпрос за Гриша Ганчев, сина на известен наш бизнесмен и група предприемачи, водени от прочутия фен Лъчезар Николов - Чезари. Босът на "Литекс" няма да дава пари, а води на "Армията" всички звезди на тима, които не може да продаде в момента. Както е известно, Гришата обяви намеренията си да зареже "Литекс" и футбола въобще. Вчера с "оранжевите" се сбогуваха Ицо Янев, Светльо Тодоров и Сандриньо, чиито договори изтекоха. Гришата обаче не иска да изпуска срещу смешни пари най-добрите си футболисти. Затова ще ги остави в ЦСКА с надеждата да вдигнат цената си в евротурнирите. Основното финансиране ще идва от сина на известен наш бизнесмен. Очаква се той да влезе в управата, но все още не иска името му да изплува в публичното пространство. 10% от издръжката на ЦСКА ще бъдат поети от група бизнесмени, събрана от Чезари. Досега той подпомагаше предимно ветераните и техните събирания. 
 
Преди седмица всички футболисти на ЦСКА са преподписали договорите с нов анекс - по 50 бона при титла. Парите са били осигурени от новия благодетел, научи "Стандарт". "Вярно е, изтървахме в Разград по 25 000 евро", потвърди ни футболист на ЦСКА, пожелал анонимност. 

Новите собственици искали веднага да видят "червените" в битка за Шампионската лига, но явно ще трябва да почакат. 
Не е ясен треньорският пост при очертаващата се конфигурация. Твърде вероятно е Стойчо Младенов да напусне. Той е близък приятел на Чезари, но не особено долюбван от другите нови баровци. Вчера Стойчо се срещна с босовете на "Титан", за да бъде обсъдено близкото бъдеще на клуба. Чу се, че Младенов ще хвърли оставка, ако не му бъдат дадени пари за селекция. "Не останахме с такива впечатления на връщане от Разград", споделиха обаче от отбора. 


Веднага се завъртяха няколко имена за негов наследник. Чу се, че бъдещите благодетели на ЦСКА са изключително близко до Христо Стоичков. Така че поява на Камата на "Армията" не бива да изненадва. Дали като директор или като треньор, близкото бъдеще ще покаже.  


„Тема Спорт”: Тони Велков става шеф в Локо София
 
Сериозни рокади може да настъпят до края на месеца в Локомотив София, разбра "Тема Спорт".
 
Днес ръководството на червено-черните ще има сбирка по повод бъдещето на клуба, селекцията и целите през новия сезон. В "Надежда" са убедени, че взимат лиценз за новия сезон и че остават в А група.
 
Очаква се наставникът на червено-черните Антон Велков да бъда освободен от поста. Той обаче ще бъде направен спортно-технически директор на клуба, Велков ще изпълнява и длъжността на главен мениджър и скаут.

Георги Марков остава изпълнителен директор на столичните железничари.
 
Един от вариантите за нов старши треньор на Локомотив София е наставникът на Монтана Атанас Атанасов-Орела. Той буквално преобрази игровия стил на монтан-ци, след като пристигна в града, за който е играл и където е зет. Варненецът оглави отвора, идвайки от Чавдар Етрополе.
 
Орела обаче не е получавал заплата от доста време насам и е готов да си тръгне от "Огоста". В Монтана пред поредно завръщане е тандемът Атанас Джамбазки и Георги Станков. За такъв вариант се заговори още миналата събота, когато двамата изгледаха Славия - Монтана в компанията на директора на гостите Румен Панайотов.

 
„Меридиан Мач”: Цял отбор иска нови договори с Локо (Пд)
 
Собственикът на Локо (Пд) Коко Ди-нев проведе вчера среща с всички играчи, чиито договори с клуба изтичат през лятото. Преговорите стартираха ден след големия успех, довел до класирането на „черно-белите" за Лига Европа. Цели седем години пловдивчани не бяха играли в турнирите, а миналия сезон не им стигна само една точка.
 
„Меридиан Мач" научи, че всички 11 играчи, минали през офиса на Коко Динев, искали договорите им да бъдат подновени. Сред тях са и най-големите асове на отбора -Златински, Бенже-люн, Родригес, Здравко Лазаров, Карвальо, Михаил Венков. На срещите с футболистите присъстваха още треньорът Емил Велев, финансовият директор Роман Георгиев и Атанас Узунов. Босът се е договорил и с Емил Велев да поднови договора му. Най-вероятно първата тренировка на евроучастника ще бъде на 15 юни. Чужденците са във ваканция и има вероятност някой да закъснее, докато българите са задължени да се явят на датата за дебютно занимание.

 
„Тема Спорт”: Лудогорец следи защитник от Белгия
 
Ръководството на Лудогорец работи усилено по селекцията за следващия сезон. От клуба ще се подсилят сериозно, за да могат да се представят добре в квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига. "Тема Спорт" разбра, че на среща в понеделник с боса Кирил Домусчиев ще бъде ясно и кои футболисти ще бъдат привлечени. Желанието на треньора Ивайло Петев е да се подсили с един централен бранител, ляв бек, халф и нападател.
 
Тимът от Разград вече е водил разговори за закупуването на защитник от Белгия. Името му обаче се пази в тайна. Той ще трябва да е алтернатива на Александър Барт и Любомир Гулдан, които на практика нямат заместник. Причината е, че Ма-риян Ярабица не е играл вече близо година, след като получи тежка травма в коляното.
Отделно от това клубът е хвърлил око и на халф, който се подвизава в Италия.
 
Почти сигурно пък отбора напуска халфът Младен Касчелан. Черногорският национал бе на "Лудогорец Арена" под наем. Правата му няма да бъдат откупувани, тъй като не успя да се наложи в титулярния състав. 
 
Легендата на Левски и член на Изпълкома Наско Сираков поздрави новия шампион. "Най-накрая спечели футболът. При най-слабите ЦСКА и Левски шампион е най-добрият отбор тази година. Честито", написа Сираков в личния си профил във фейсбук. 



„7 дни спорт”: Берое отряза Анталияспор за Каядо
 
От Берое няма да продават португалския си играч Давид Каядо на Анталияспор. Турският клуб е предложил 200 000 евро за 24-годишния офанзивен халф, което се сторило твърде малка сума на заралии. Освен това Каядо има и освобождаваща клауза към договора си, която възлиза на половин милион евро, а контрактът му със старозагорци е за още 2 сезона. В града на липите
усилено се говори, че освен от Турция интерес към португалеца проявява и немският Кайзерслаутерн, който изпадна във Втора бундеслига. Германците следят изявите на футболиста още по време на престоя му в първенството на Кипър, където до зимата носеше екипа на Олимпиакос Никозия. 
 
Междувременно под Аязмото се говори, че вратарят Теодор Скорчев има предложение от Черно море. Както е известно, варненци имат проблеми с вратарския пост, след като титулярният вратар Петър Денчев е аут за една година заради тежка контузия, която получи именно в Стара Загора. Скорчев, въпреки че от три сезона е на стадиона под Аязмото, така и не успя да се наложи като твърд титуляр и най-вероятно ще смени обстановката.
 
„Меридиан Мач”: Берое дърпа голмайстор от „Б” група
 
Голмайсторът на Източната „Б" група Николай Павлов от Любимец е почти сигурно ново попълнение на Берое, разбра „Меридиан Мач". Хванатият с допинг преди време футболист е в напреднали преговори със заралии и до дни ще парафира. Играчът е бил наблюдаван от ръководството на Берое в мача срещу Сливен. Бившият футболист на Спартак (Пд) и Локомотив (Сф) има 11 попадения във втория ешелон. Ръководството на Черно море също проявява интерес към Николай Павлов, но заралии вече са в напреднала фаза. Така наставникът на Берое Ивко Ганчев си осигурява второ ново попълнение след португалския полузащитник Алберто Жоао Ферейра Лоузейро. 
 
 


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки