Скаути на Ирони (Рамат Хашарон) останали разочаровани от нивото на българския футбол

Ръководството на израелския елитен клуб Ирони (Рамат Хашарон) останало разочаровано от обиколката на българските стадиони в опита си да намери попълнения за отбора си за новия сезон.

Скаути на Ирони (Рамат Хашарон) останали разочаровани от нивото на българския футбол

Ръководството на израелския елитен клуб Ирони (Рамат Хашарон) останало разочаровано от обиколката на българските стадиони в опита си да намери попълнения за отбора си за новия сезон. Това става ясно от публикации в местните медии след среща с треньорите и административното ръководство на клуба. 

Делегацията била водена от старши треньора Нисан Йезехкел, като с него били един от помощниците му и спортен директор на клуба. Ирони (Рамат Хашарон) завърши във втората половина на класирането, заемайки 11-а позиция в първата си година в елита.

"Препоръчаха ни няколко играчи и отидохме да ги гледаме. Но останахме разочаровани. Мога да спомена името на бразилския нападател Луис Едуардо, за когото получихме добри отзиви. Реалността обаче се оказа друга. Този играч няма класата за нещо повече от средняшките отбори във втора лига. Разбрахме, че е бил на проби и в бившите съветски републики през зимата, където се е провалил, коментираха от ръководството. И не е само той. И други играчи се оказаха далеч от думите, които чухме".

Все пак в Ирони (Рамат Хашарон) има някаква българска връзка. В този отбор от новия сезон ще играят аржентинския нападател Адриан Фернандес, който у нас се подвизаваше за Черно море и Черноморец, както и Том Маншаров- средна ръка полузащитник, поиграл малко в Славия. 32-годишният Фернандес сключи договор за един сезон, след като преди това беше освободен от Апоел (Рамат Ган) заради бой на терена в мача с Апоел (Лод) от втора дивизия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки