Сензациите в пресата: Лудогорец се подсилва със световен шампион

Левски вдига парите на Тигъра, Божинов реже Лудогорец

Сензациите в пресата: Лудогорец се подсилва със световен шампион
Лудогорец се подсилва със световен шампион, твърдят от "Тема Спорт"
 
Шампионът Лудогорец е на път да си осигури услугите на ганайския нападател Агиеманг Опоку, на­учи "Тема Спорт". 22-годишният футболист е световен шампион с отбора на Гана до 20 години през 2009 година. Освен със златния медал той може да се похвали и с един сребърен от Купата на Африканските нации от 2010 годи­на. За мъжкия тим на страната си е изиграл 9 мача. Опоку вече се присъедини към лагера на разградчани и проведе ня­колко занимания с тима.
 
Старши треньорът на шампионите Ивайло Петев има желание да привлече още поне един футболист с подоб­ни качества като тези на Емил Гъргоров, а ганаецът от­говаря на изискванията. За разли­ка от Бадема обаче Опоку е доста по-здрав физически.
 
Иначе нападателят започ­ва кариерата си в отбора от родния си град Ашанти Голд. След като преминава през всички юношески формации на тима, през 2005 г. дебютира за мъжете. За две години Опо­ку изиграва 70 мача за първия отбор, в които вкарва 31 го­ла. Доброто му представяне не остава незабелязано и той преминава в тунизийския Сфаксиен. За този тим ганаецът записва 27 мача и вкарва 7 гола. 
 
Само година след пре­минаването си в Сфаксиен на­падателят е продаден на Ал Сад. Опоку прави впечатля­ващ първи сезон за катарския отбор, но въпреки това по-късно ръководството снема доверието от него. Пратен е в Ал Уахда от Абу Даби, а след това продължава кариерата си в друг катарски клуб - Ал Ахли, където е преотстъпен за три месеца.
 
Агиеманг Опоку ще изкара пробен период при шампиони­те, тъй като не е играл от ня­колко месеца. Щабът на орли­те има опасения, че той не се намира в добра кондиция и ис­ка да се увери, че притежава необходимите качества, за да подсили тима в квалификаци­онните кръгове за Шампионс­ката лига.
 
Освен него на проби в отбора е още и офанзивният полузащитник Франк Гуела. 

 


Божинов реже Лудогорец, смятат от "7 дни спорт"
 
Нападателят на Спортинг Валери Божинов най-вероятно ще откаже предложението да премине в състава на шампиона на България Лудогорец. Треньорът на разградчани Ивайло Петев има голямо желание да го вземе под наем за 6 месеца, но основният проблем пред трасфера е притеснението на играча от ранно отпадане на Лудогорец в евротурнирите. Тогава той ще трябва да играе само в родната "А" група, а в същото време ще взима колосална за българските стандарти заплата.
 
Така най-вероятно Божинов ще откаже на Лудогорец и ще опита отново да си намери отбор в Италия. Очаква се до края на месеца да се знае името на новия му отбор.
 
Нападателят има договор със Спортинг за още 4 години, но е нежелан в състава на лисабонци, след като се скара със свой съотборник за изпълнението на една дузпа и бе натирен от треньора. така той ще се появи на "Жозе Алваладе" за първата тренировка от подготовката на 7 юли, ако преди това не си намери нов отбор.
 


Левски вдига парите на Пламен Илиев, пишат от "Меридиан мач"
 
Левски планира да вдигне парите на вратаря Пламен Илиев, научи „Ме­ридиан Мач". Към днешна дата той взима една от мал­ките заплати в от­бора. От „Герена" дори твърдят, че стражът е може би най-ниско платени­ят капитан в по-но­вата история на клуба.
 
Очаква се до ме­сец Пламен Илиев да получи предло­жение за нов дого­вор, в който запла­тата му да е зави­шена поне два пъ­ти. Отделно от то­ва ще бъде вдигнат и бонусът за „суха мрежа".
 
Левски привлече 20-годишния Пла­мен Илиев през януари 2011 година от Видима-Раковс­ки. Тогава „сините" платиха близо 200 000 лева за талан­та. Той подписа за 3,5 години, от кои­то остават две. Очаква се новият контракт на вратаря да е за четири или пет сезона. По този начин „сините" ще се подсигурят с качествен вратар за дълъг период.
 
Междувременно стана ясно, че Левс­ки може и да спре издирването на ре­зерва на Пламен Илиев. Както е известно, клубът пре­говаряше през пос­ледните месеци с няколко вратари, след като отборът бе­ше напуснат от Божидар Митрев. Приоритетни бяха имената на Петър Денчев от Черно море, който се кон­тузи тежко, Веселин Цветковски от Бо­тев (Bp) и Валентин Галев от Локо (СФ).
 
Към днешна дата по-актуални­ят вариант е Левски да не привли­ча нов вратар, а да намери за­местник на Пламен Илиев от школата.
Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки