Новият французин в Левски: Бадрон ме нави да дойда

Ромен Ели няма търпение да играе в евротурнирите със "сините"

Новият французин в Левски: Бадрон ме нави да дойда

 

Новото попълнение на Левски Ромен Ели дaдe специално интервю за "Тема Спорт" веднага след ка­то подписа 2-годишен дого­вор с клуба. В него той говори за това кой го е убедил да предпочете сините и какво знае за клуба. Интересното е, че по думите на играча голя­ма роля за трансфера му има Седрик Бардон. Въпреки че преди време бившият футбо­лист на сините се бе скарал с хора от клуба, той все пак е имал непряко участие Ромен Ели да акостира на „Герена".

Ромен, как се стигна до трансфе­ра ти
в тима?
- В края на миналия сезон сините влязоха в контакт с моя мениджър и му казаха, чеимат сериозен интерес към мен. Веднага щом научих това, се свързах с мой приятел от Рен, кой­то е в близки отношения с Бардон, който е играл тук. Седрик му казал, че няма да сбъркам, ако отида в Левски, защото това е най-големият и силен клуб в България. Във Франция всеки знае Бардон, реших да му се до­веря и приех офертата на сините.

За колко години ще бъде дого­ворът ти с отбора?
- Вече парафирах с тима за две го­дини. Надявам се да съумея с играта си да допринеса, за да може от­борът през този сезон да се бори за титлата. Мога да играя на два поста, като централен защитник и ка­то краен бранител. И на двата се справям еднакво добре. Надявам се това да помогне на треньора ни. Го­тов съм да играя и на други постове, стига това да е от полза за отбора. Където и да бъда разположен на те­рена, ще се постарая да дам най-доб­рото от себе си и да не разочаровам наставника ни.

Знаеш ли нещо повече за Левски?
- Това, което знам за тима, е, че той е най-титулуваният в България. Разполага с многобройна публика, ко­ято не спира да подкрепя отбора. Радвам се, че дойдох в толкова голям клуб. За мен ще бъде чест да играя с фланелката на тима. Ще се поста­рая да науча повече за Левски. Чест­но казано, не знам много за България. Започнах да се интересувам малко след като се стигна до трансфер. Но от оскъдната информация, която имам, мога да кажа, че наистина отборът има доста успехи.

Стъпка напред ли е за теб пре­минаването ти на „Герена"?
- Абсолютно да. Досега играх във втородивизионния френски отбор Арл-Авинъон. В Лига 2 бях избран за най-добър ляв бек. Но сега транс­ферът ми в Левски е ново предизви­кателство за мен. Идването ми в тима със сигурност ще се отрази много положително върху кариера­та ми. Левски ще помогне много, за да развия още по-добре кариерата и качествата си. А пък и ще имам въз­можност да играя с клуба в европейс­ките клубни турнири, което е сери­озен плюс за мен като играч.

 

Таско Тасков: Ще работя за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч

Вижте мнението му

Министър Глушков: Трябва да се вдигнат парите на клубовете! Спорт се прави именно там

ММС трябва да финансира клубовете, заяви той в интервю

Вия: Ще съм най-щастливия човек, ако подпиша с Насионал

Звездата на Берое със сигурност напуска клуба през лятото

Треньорката на ансамбъла: Стараем се да сме претендент за медалите

Вижте какво каза Весела Димитрова

Дерменджиев: Във финал няма фаворит

„Разликата в класите с Ботев Пд няма да повлияе сериозно – това е един мач“

Керкез преди финала: Всички са на линия и вървим с пълна мощност

Треньорът на Ботев Пловдив каза, че е нормално отборътму да не е фаворит в сблъсъка

Артета: Всичко е заложено на карта

„Кутията на мечтите е отворена, докато Арсенал води битката за титлата до последния ден“

Петричев: Тази година титлата дойде по-лесно

„Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец“

Пиоли: Не знам дали оставам в Милан

"Критиките не ми влияят"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки