Пловдив ще е домакин на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2012

Националният шампион „Лудогорец“ ще играе демонстрационен мач с шампиона от аматьорската лига на 8 юли 2012 г.

Пловдив ще е домакин на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2012

Тази година организаторите на Ариана Аматьорска Лига 2012 избраха Пловдив да бъде домакин на големия финал на националния аматьорски турнир по футбол.  Мачовете ще се играят от 6 до 8 юли на мобилния стадион „Ариана Арена“, който ще бъде построен на площад „Централен“. Тридневното зрелище ще завърши с демонстрационен мач между националния футболен шампион на България – отборът на „Лудогорец“ - и победителя в Ариана Аматьорска Лига 2012. Мачът ще бъде достъпен за всички пловдивчани и гости на града, които ще могат да дойдат на уникалното футболно съоръжение, специално изградено на площада в Пловдив.

Срещата с националния шампион е голямата награда в непрофесионалния турнир, който вече за трета поредна година мобилизира аматьорските футболни отбори в цялата страна. Тази година 1200 отбора с 12 000 състезатели от 8 града мерят сили в надпреварата, организирана от най-продаваната марка бира в страната.

За да отбележи домакинството на Пловдив за уникалното събитие, днес Ариана откри часовник на пл. „Централен“, който ще отброява дните до началото на тридневната финална фаза на турнира. По този повод кметът на община Пловдив Иван Тотев каза: „Радостни сме, че именно Пловдив бе избран за домакин на решителния турнир Ариана Аматьорска Лига. Заедно с организаторите от Ариана ще осигурим най-добрите условия за игра и за това отборите от цялата страна да се чувстват добре в нашия град. А към съгражданите и гостите на Пловдив отправям призив да се насладят на футболните емоции и да подкрепят достойно всички участници в турнира“.

Изпълнителният директор на „Загорка“ АД Рууд ван ден Ейнден заяви: „Пловдив ще бъде третия домакин на голям финал на веригата турнири след София и Варна. Благодарим за гостоприемството на община Пловдив, както и на цялото ръководство и отбор на ПФК „Лудогорец“. Каним всички фенове да заповядат на големия футболен спектакъл между 6-8 юли в центъра на Пловдив“.

На символичното събитие беше представена и купата на Ариана Аматьорска Лига, която беше предоставена за съхранение във витрината с отличия на националния шампион „Лудогорец“, който в момента е на тренировъчен лагер в Смолян. Ивайло Петев, старши треньор на отбора, подари на изпълнителния директор на „Загорка“ АД Рууд ван ден Ейнден и на кмета Тотев футболни екипи на „Лудогорец“ с техните имена. От своя страна Рууд ван ден Ейнден връчи на Петев екип на Ариана с номер 1 с пожелание „Лудогорец“ да бъде и през тази година на върха на футболния елит в България, а на кмета Тотев – екип с номер 6, символизиращ една от най-светлите дати в историята на Пловдив – Съединението на България.

На големия финал Пловдив ще бъде представян от отборите „Калояново“ и „Интернационали“, които спечелиха местния кръг на турнира. Вълко Аланджийски („Интернационали”) беше избран за „Талант на турнира“ в Пловдив и ще има шанса да докаже професионалните си умения в мачовете от големия финал, както и да се бори за специалната награда на Ариана – „Талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Футболистът, който получи доверието на спортно-техническото жури, ще има шанс да изкара едноседмични проби в лагера на „Лудогорец“ по време на тяхната подготовка за предстоящия футболен сезон в „А“-група и квалификациите на УЕФА за Шампионска Лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки